1 april op datingsites: een overzicht van de grappen uit binnen- en buitenland

Traditiegetrouw maken bedrijven gebruik van 1 april om bijzondere onderzoeksresultaten te publiceren en innovatieve nieuwe producten te lanceren. Ook dit jaar zijn er weer datingsites die met de nodige fantasie een grap hebben uitgewerkt.

De Nederlandse datingsites blijken nog wat voorzichtig te zijn met 1 april grappen (of hebben andere prioriteiten dan grappen verzinnen voor 1 april). Gelukkig zijn de Amerikaanse collega’s wat minder terughoudend, en levert dit weer een bonte verzameling van goedgelukte tot minder leuke grappen op. Oordeel zelf over de 1 april grappen van datingsites, in binnen- en buitenland.

Hoovr logoNa Grindr, Blendr nu ook Hoovr
Grindr behoort tot de crème de la crème van de dating apps voor homo’s. Niet lang geleden lanceerden de makers van Grindr ook een hetero versie. Vanaf vandaag is er Hoovr, speciaal gericht op bisexuelen en de rest. Volgens Online Personals Watch kondigde Joel Simkhai, de oprichter van Grindr, deze nieuwe applicatie vandaag aan. Het logo is – veelzeggend – een stofzuiger.

witte sokken datingWhiteSocksDating: want witte sokken hebben ook liefde nodig
Het meest foute kledingstuk bij mannen is misschien wel de witte sportsok. Mannen met witte sokken zullen het op de normale datingsites daarom lastig hebben. Misschien nog wel zieliger zijn de witte sokken zelf die alleen zijn. De eenzame sokken die hun partners waren verloren in het wasproces kunnen deze weer terugvinden via WhiteSocksDating.com. Alleen schone sokken zonder gaten worden toegelaten. Ze waren op dreef bij Online Personals Watch, ook deze grap komt daarvandaan.

Curriculum Vitae datingDatingsite die matcht op basis van je CV
Daten met je CV is de eerste relatiesite in Nederland die een match tussen twee personen tot stand brengt op basis van de gegevens in je CV. De site is vandaag gelanceerd door VNU Media. “Bijna 20% van alle relaties in Nederland ontstaat op het werk. Veel partners in Nederland hebben dan ook dezelfde werkzaamheden. Deze relaties houden vaak stand omdat de partners elkaar begrijpen tijdens de gesprekken die thuis gaan over het werk. Het is dan ook volkomen logisch dat mensen op zoek willen naar mensen met soortgelijk werk, opleidingsniveau en carrière-ambities”, aldus Erik Hoekstra, CEO van VNU media. Volgens Hoekstra richten alle relatiesites in Nederland zich op zoekcriteria zoals hobby’s en persoonskenmerken, terwijl er juist ook een hele grote groep geïnteresseerd is in een partner met dezelfde carrièredoelen. Op Date-met-je-cv.nl staat meer informatie en blijkt het een matig uitgevoerde promo te zijn voor banensites NationaleVacatureBank en Intermediar.

Orgasmeprofielen volgens LiebepurNieuw product zorgt voor meer zekerheid op seksdatingsite
Een nieuwe datingsite gebruikt geen profielfoto’s meer, maar zogenaamde ‘orgasmeprofielen’. Dat bericht het Duitse blog Liebepur.com. Vrouwen krijgen na inschrijving een product thuisgestuurd dat op basis van huidweerstand een orgasmeprofiel opstelt. Dit zou zorgen voor meer zekerheid op een goede match met dezelfde intenties. Een lidmaatschap op de site is voor mannen niet goedkoop, want zij betalen bijna 500 euro per jaar. Vrouwen genieten hier van een gratis lidmaatschap.

Girls Around MeGirls Around Me: vind alle informatie over vrouwen in de buurt
Girls Around Me koppelt informatie van Facebook en Foursquare waardoor je meisjes die in de buurt zijn kunt vinden, inclusief al hun persoonlijke informatie. Via het eerste netwerk kom je te weten wie iemand is, via het tweede waar iemand is.
Deze nieuwe app heeft zo veel aandacht van binnen-en buitenlandse media gekregen, dat ik me bijna ben gaan afvragen of het wel echt om een 1 april grap ging. Wie het weet mag het zeggen… Na veel ophef, schijnt Foursquare de toegang te hebben geblokkeerd. Ook in iTunes is geen app (meer?) te vinden. Gevonden op o.a. Welingelichte Kringen, Nu, Onlinedatingpost en TechCrunch.