24Ears: datingsite voor slechthorenden en mensen met een beperking

Volgens de oprichter van de nieuwe datingsite 24Ears is er te weinig aandacht voor mensen met een beperking. Daarom startte Ivo van Iaarhoven – zelf slechthorend en single – een relatiesite die zich speciaal richt op deze doelgroep.

Het is net als bij veel ander niche datingsites nog erg rustig op deze site. Ik tel nu zo’n honderd leden. Oprichter van Iaarhoven verwacht in korte tijd meer opties op de site, en een flinke groei van het aantal leden. Het blijft me altijd een raadsel waarom dit soort datingsites niet samenwerken met patiënten- of belangenverenigingen om het ledenaantal een flinke boost te geven.

De software waar 24Ears ("two for ears") op draait is van Skadate, waarmee je in vrij korte tijd eenvoudig een datingsite op kunt zetten. Dat is ook wel te zien aan het design dat oogt als een omgekat standaardontwerp. Een gemiste kans is dat er geen speciale content voor slechthorenden en mensen met een beperking is te vinden.

Op Start2Date staan al meer datingsites voor mensen met een beperking. Een voorbeeld is Zeddnet, speciaal voor gehandicapten. De vraag is wat 24Ears gaat toevoegen aan het bestaande aanbod. Volgens van Iaarhoven is er voldoende onderscheid met bestaande sites. "We zijn een multitalige website en bieden andere leuke opties zoals bloggen, video’s importeren, en binnenkort ook een giftshop," licht hij toe.