3 fabels over succesvolle relaties

Fabel #1: Mensen die meer op elkaar lijken hebben meer kans op een succesvolle relatie

Er is geen bewijs dat koppels die erg op elkaar lijken, langer durende en betere relaties hebben, met één uitzondering. Als je traditionele ideeën hebt over het huwelijk, gezin en rolpatronen, dan ben je volgens onderzoekers gelukkiger met iemand die deze waarden met je deelt.

Fabel #2: Koppels met een succesvolle relatie hebben nooit ruzie

Ieder stelletje heeft wel eens ruzie. En ze ruziën vaak ook nog over dezelfde dingen: geld, kinderen, en sex. In tegenstelling tot wat andere mensen je doen geloven, is er binnen iedere relatie wel eens onenigheid.

Fabel #3: Binnen een paar dagen weet je al of een relatie zal slagen

Natuurlijk zijn er zaken als "intiële aantrekkingskracht” en “vonken die overslaan” – toch zijn er zeker gevallen waarin het maanden of zelfs jaren kan duren eerdat een koppel weet of ze wel of niet bij elkaar passen. Maar meestal geldt: als het gevoel in het begin al slecht is, dan is het de moeite niet waard om door te gaan met een relatie.

2 gedachten over “3 fabels over succesvolle relaties”

  1. Die tweede komt me bekend voor Eric…. eigen ervaringen? ;)

    Is het dat een stel steeds over dezelfde dingen ruziet of is er onenigheid in zijn algemeenheid onder de stellen?

  2. Onenigheid is er natuurlijk binnen iedere relatie. Zelfs met je beste vriend of vriendin heb je wel eens onenigheid, dus ook met je partner. Als je meningsverschillen goed weet op te lossen, word je relatie hier alleen maar sterker van. Soms moet je door dalen gaan, om op een hogere berg te eindigen.

    Bij langere relaties geldt inderdaad dat de drie meest ‘beruziede’ onderwerpen zijn: geld, sex en kinderen.

Reacties zijn gesloten.