360Check: de datingsite die om referenties vraagt

De website Single 360Check maakt naar eigen zeggen “alle andere datingsites overbodig”. Op 360Check vullen vrienden het grootste deel van jouw profiel in. Hiermee hopen de makers te voorkomen dat er namaakprofielen verschijnen op de site, een van de problemen van bestaande datingsites.

We kennen al een aantal sites waar je vrienden aan een date kunt helpen: Inlovia, Vriendenklik, Sparkbliss, Wings. Van deze sites lijkt vooral Wings een succes te gaan worden, vanwege de slimme integratie met sociale netwerken als Facebook.

360Check is iets anders opgebouwd dan deze sites. Je kunt in principe zelf een profiel maken, maar dan neemt je vriendenkring het over. 360Check werkt namelijk met een 360 graden feedback-tool. Met de website worden familie en vrienden (de referenten) gevraagd om een vragenlijst over de single in te vullen. Die antwoorden  worden vervolgens bij het profiel gepresenteerd. Dit geeft een completer beeld over iemand, maar natuurlijk niet altijd een eerlijker beeld.

De drempel om op deze manier vrienden te betrekken bij het online daten is gevoelsmatig toch groot. Veel singles moeten soms nog de eerste schaamte te overwinnen om überhaupt een datingsite te proberen. Je vrienden of zelfs je ouders uitnodigen om een goed woordje voor je te doen gaat nog verder. Serieuze singles die willen online daten en het taboestadium ver voorbij zijn, zullen 360Check mogelijk wel waarderen.