3nder wijzigt naam na rechtszaak Tinder

3nder nieuw logoDe app voor open minded daters 3nder voert een rebranding door na een rechtszaak aangespannen door Tinder.

De oude naam leek teveel op de naam Tinder. De nieuwe naam is Feeld: Discover the Undiscovered. Ook het logo is iets gewijzigd. De nieuwe Android app heeft een user interface die sterk vergelijkbaar is met die van Tinder.

De focus verschuift met het nieuwe merk naar een app voor open relaties. De rechtszaak met Tinder leverde 3nder aardig wat free publicity op. De app was op 1 augustus wereldwijd 1.6 miljoen keer gedownload op iOS. Toch heeft de app nog niet enorm veel tractie in Nederland. Een verbetering ten opzichte van eerdere versies is dat een login met Facebook verplicht is. Dit voorkomt (een deel van) de fakers en scammers. De makers moeten nog werken aan de stabiliteit van de app, die crasht zo nu en dan volgens de gebruikersreviews.

In 2015 was 3nder nog bijna failliet door gebrek aan investering. Inmiddels heeft de founder Dimo Trifonov weer nieuwe fondsen weten aan te spreken.