50-plussers vinden lastig nieuwe partner

Een nieuwe partner vinden voor 50-plussers is niet makkelijk. Onderzoek van TNS NIPO toont aan dat de meerderheid van de senioren niet geacht wordt nog een nieuwe relatie te beginnen. De 50-plussers zelf praten liever niet met de omgeving over het ontmoeten van een nieuwe partner. De sociale druk op het liefdesleven van de vijftigplussers is dus groot. Toch geeft meer dan de helft van de senioren aan open te staan voor een nieuwe liefde. Een klein deel voegt de daad bij het woord en zoekt actief naar een nieuwe metgezel. Relatiebemiddelingssites worden door zowel de actieve zoekers als de ‘dromers’ gezien als een goed middel om iemand te vinden.

Slechts bij een kwart van de 50-plussers is de omgeving positief gestemd ten aanzien van een nieuwe relatie. Zestigplusser Izaak hoort gelukkig bij de laatste groep: “Ik zie het maar al te vaak om me heen, leeftijdsgenoten die bang zijn voor de mening van vrienden en kinderen en niet durven te praten over het feit dat ze misschien wel weer opnieuw verliefd willen worden. Ze hebben deze mogelijkheid voor zichzelf uitgesloten, denken dat het niet passend is. Met mijn omgeving praat ik er gewoon over. Sommigen vinden het leuk, anderen een beetje raar of ze vinden het gewoon niks voor zichzelf”, aldus Izaak de Graaf (62).

Eén op de vijftig ouderen heeft zijn of haar partner via een datingsite ontmoet, maar eerder bleek al dat datingsite steeds populairder worden bij senioren.