Affiliate vergoedingen voor casual dating schieten de lucht in

Cash eurotekenHoewel de affiliate vergoedingen voor reguliere datingsites redelijk stabiel zijn, nemen die van (casual) sites voor vreemdgangers een enorme vlucht. Websites die Victoria Milan in Nederland promoten krijgen nu €75,- per sale.

In 2014 werden diverse Nederlandse websites met informatie over dating al benaderd door Victoria Milan, destijds werd er €40 betaald voor een CPA aangevuld met een extra 40% vergoeding per sale.

Slechte reputatie
Victoria Milan is een voorbeeld van een ‘discrete’ datingsite voor mensen die willen vreemdgaan, net als Ashley Madison/ Bij de recente hack van Ashley Madison, ook een site voor vreemdgangers, werd bekend dat die site voornamelijk mannelijke leden had. De vrouwen die waren ingeschreven reageerden amper op berichten. Sites als Ashley Madison en Victoria Milan krijgen vrijwel zonder uitzondering matige tot slechte reviews van gebruikers. De vraag die affiliates zich moeten stellen is: wil ik een dergelijk merk promoten of stimuleer ik liever de groei van een reguliere en betrouwbare datingsite als Lexa, Parship of Match4Me?

Vergoedingen reguliere datingsites
De vergoedingen die de meeste datingsites leveren zijn al jaren stabiel. Datingsite Lexa is al lang actief in Nederland met diverse affiliateprogramma’s. De minimale vergoeding per lead staat de laatste jaren op 4 euro. Soms wordt dit bedrag verhoogd: tijdens actieperiodes of als een affiliate meer leads levert dan gemiddeld. De meeste datingsites betalen ook uit voor leden die alleen een profiel aanmaken (lead), ook als ze geen betaald abonnement nemen (sale).

Voor veel datingsites zijn affiliatenetwerken een interessant marketingkanaal. Hoewel er een grens zit aan de schaalbaarheid (het aantal leads dat kan worden aangeleverd), leveren affiliatenetwerken over het algemeen kwalitatief hoogwaardige en ‘echte’ leden.

jaar minimale CPL vergoeding Lexa.nl
2010 €5.00
2011 €4.00
2012 €4.00
2013 €4.00
2014 €4.00
2015 €4.00

Bron: Daisycon