AnderMaatje zoekt investeerder in Dragons’ Den

andermaatje investeerdersEigenaresse en oprichtster van Andermaatje, Rachel Bierling-van den Broek, ging vanavond in de uitzending van Dragons’ Den op zoek naar investeerders. Haar datingsite richt zich op iedereen met ‘een maatje meer‘. Door zich op deze niche te richten wil ze de komende jaren minstens 40.000 euro gaan verdienen.

Ze vroeg daarom om een investering van 80.000 euro in ruil voor 20% van de aandelen. De Dragons’ zagen weinig in het concept, omdat de doelgroep moeilijk te bereiken is. Magazines voor dikkere mensen slaan ook niet aan, aldus Dragon Annemarie van Gaal.

Persoonlijk geloof ik ook dat het een moeilijk te bereiken niche is. Juist om deze reden is een datingsite speciaal voor deze groep lucratief. Adverteerders vinden hier precies de gewenste doelgroep. Dikkere mensen vallen op andere sites misschien nogal makkelijk buiten de boot. Een site als deze zou in twee jaar een paar duizend leden kunnen aantrekken. Andermaatje bestaat al sinds 2006 en Rachel heeft sindsdien aardig wat free publicity gekregen voor haar site. Het gevraagde bedrag van 80.000 euro is echter veel te hoog. Misschien waren de investeerders happiger geweest bij de helft van deze som voor het dubbele van de aandelen.

6 gedachten over “AnderMaatje zoekt investeerder in Dragons’ Den”

 1. inderdaad…teveel geld…ik heb de uitzending niet gezien, maar als er al een site is was dit geld blijkbaar primair bedoelt voor promotie…de praktijk laat zien, zeker bij datingsites, dat dit veelal weggegooid geld is. Want potentiële klanten kijken vooral naar de kwaliteit en bruikbaarheid van een site..mond tot mond reclame werkt veel beter. En genoeg startpunten door het land. En dat kun je bereiken met beduidend minder geld.

 2. verder zie ik niet echt een noodzaak voor een aparte site voor mensen met een maatje meer….omdat smaken en voorkeuren nu eenmaal verschillen…je stevige mensen hebt die op slank of normaal postuur vallen en mensen met slank of normaal postuur die op stevig vallen…en alles daartussen in…Nu doet men het voorkomen of mensen met een maatje meer alleen bij elkaar een mogelijkheid hebben voor een date…weinig realistisch mijns inziens…

 3. Volgens mij is AnderMaatje niet alleen gericht op mensen die zelf een ‘maatje meer’ hebben, maar ook op mensen die hier van houden. Je BMI-index is geen graadmeter voor acceptatie.

 4. Klopt Eric Klaassen…maar als iemand een maatje meer heeft maar gewoon valt voor slanke/normale maat?…op elke willekeurige datingsite kan ik ook zoeken naar een maatje meer en zie ik veel mensen met een maatje meer gewoon lid zijn en actief daten. Ik zie niet zoveel dus in het “verzuilen” van datingsites.

 5. Waarom zoeken op een grote datingsite waar veel zich inschrijven die je toch niet wilt ontmoeten?
  Het voordeel van niche datingsites is juist dat het zoekproces sneller gaat en de “slagingskans” grote wordt. Er zijn trouwens ook datingsites die zich richten op een specifieke ‘lifestyle’, zoals NetSamen voor spirituele singles.

 6. Tja…waarom wel? een goede zoekmachine heeft meestal voldoende criteria om precies je eigen “doelgroep” te selecteren. Niemand dwingt je daarnaast ook andere profielen te bekijken die daar niet aan voldoen. En zoals ik in het voorbeeld over een maatje meer aangaf zijn smaken en voorkeuren niet zo eenduidig. Ik zie een vriend van mij, die en op normaal en op maatje meer postuur valt dus niet snel specifiek naar een aparte site voor een maatje meer gaan. Terwijl hij dus wel een potentiële kandidaat is voor een vrouw met een maatje meer.

  Bij echt specifieke religieuze voorkeur is dat wat anders. Daar een niche-markt creëren kan ik me dus nog wel voorstellen. Al was het maar om het vaak gewenste taalgebruik of ontbreken van bepaalde ongewenste woorden of afbeeldingen op zo’n site.

  Maar goed, ieder zijn voorkeur… ;-)

Reacties zijn gesloten.