Assistent helpt drukbezette singles bij vinden online date

Online dating kan een tijdrovend proces zijn. Mensen met een drukbezet bestaan kunnen nu aan een date komen, zonder zich dan ook maar bij één datingsite in te schrijven. Tijd besparen door bijna het volledige selectieproces uit te besteden aan een virtual assistent.

Virtual Dating Assistants (VDA) biedt hulp aan gefortuneerde mannen met weinig tijd. Zij krijgen een persoonlijke assistent die zorgt voor het managen van het profiel. De VDA maakt accounts op verschillende datingsites aan. Na een telefonische intake wordt de tekst in het profiel bijgeschaaft om de succeskans te verhogen. En jawel, zelfs het eerste contact wordt gelegd door de assistant. In feite zijn VDA’s dus een moderne vervanger van het traditionele relatiebemiddelingsbureau. Alleen is de poel met potentiële dates veel groter, want het zoeken beperkt zich niet tot één enkele database.

Oprichters Scott Valdez en Mark Anderson kregen veel aandacht in de media voor hun nieuwe idee. Onder andere de New York Times, Venturebeat en Techcrunch schreven over Virtual Dating Assistants. Het aantal klanten is nu nog beperkt en de dienst is flink aan de prijs. Voor 480 dollar per maand neemt de assistent al het werk uit handen en behoort avondenlang zoeken op datingsite tot het verleden. Valdez en Anderson rekenen op veel animo voor de dienst, want die zou in theorie honderden uren werk besparen. Het gebruik van de dienst is door de prijs niet voor iedereen weggelegd. Er zijn ook andere nadelen: het maakt het datingproces onpersoonlijker en gebruikers missen bij een afspraak een stuk (online) voorgeschiedenis.

Outsourcen van internetdating kan voor een kleine groep drukke mensen interessant zijn. Maar één ding zullen deze singles toch zelf moeten blijven doen: daten.