Between bij beste startups van The Next Web 2012

Tijdens The Next Web Conference vorige week vond ook de Startup Rally plaats: een competitie voor start-ups, beoordeeld door een deskundige jury. Onder de winnaars in de categorie “beste mobiele applicatie” zat Between, die zich positioneert als een “intieme ruimte voor met z’n tweetjes”.

Met de app kun je zaken alleen met je partner delen. Daarmee valt Between net als Pair in de categorie ‘social networks voor twee personen’. Deze nieuwe app komt uit Korea, en is inmiddels al meer dan 700.000 maal gedownload sinds november. Blijkbaar hebben stelletjes geen moeite met het delen van zeer persoonlijke gegevens via een app. De security van dergelijke apps zou dan ook een belangrijk aandachtspunt moeten zijn. Niettemin komt binnenkort de succesvolle applicatie beschikbaar in meer dan 13 talen.

Volgens de oprichter ontstond het idee toen hij met een drankje teveel op, niet al te slimme opmerkingen over zijn baas en moeder maakt op Facebook. Hij bedacht dat het handig zou zijn om zulke dingen alleen via een app met zijn geliefde te delen. Een half jaar na het ontstaan van zijn idee in de kroeg had hij $1 miljoen aan seed capital verkregen, en nu werkt er al 15 man bij het bedrijf.

De Engelse versie van Between krijgt maar liefst 4,5 ster van gebruikers, en is te downloaden in de App Store.

Een gedachte over “Between bij beste startups van The Next Web 2012”

Reacties zijn gesloten.