CEO Tinder verwijdert berichten van Twitter account

Sean RadTinder CEO Sean Rad sprak vorige week op The Summit in Dublin, één van de grootste conferenties over digitale ontwikkelingen. Op een nieuwtje over het nieuwe algoritme na, vertelde hij weinig opzienbarends. Opvallender was dat Rad een aantal tweets verwijderde met data over Tinder.

Tijdens zijn presentatie op The Summit benadrukte de CEO alle goeds wat het product van Tinder doet voor gebruikers. Hij ging ook in op nieuws uit de media dat Tinder vooral een hookup app zou zijn. Rad verdedigde dit door cijfers te noemen uit een recente enquete onder gebruikers: 4 op de 5 gebruikers zou juist een serieuze relatie zoeken. Na zijn presentatie deelde hij de cijfers ook op Tinder.

80% of 300,000+ Tinder users surveyed say that they are on Tinder seeking a long term relationship.
– Sean Rad (@seanrad) 4 november 2015

De cijfers zijn moeilijk te controleren maar voor een deel zal de CEO gelijk hebben: Tinder wordt niet alleen maar gebruikt voor hookups. Tinderdates kunnen eindigen in lange-termijn relaties. Anekdotisch bewijs laat ook vooral zien dat er zeker langdurige en duurzame relaties ontstaan, maar dat daar veel éénmalige dates en korte affaires tegenover staan. Rad verdedigt ook dit punt: in dezelfde enquete gaven gebruikers aan in de helft van de gevallen een vervolgdate te hebben.

Over 1.5 million 1st dates from Tinder every week. 50% of those become second 2nd dates.
– Sean Rad (@seanrad) 4 november 2015

Met het oog op de geplande beursgang van Tinder, probeert Rad de waarde van het bedrijf nu te verdedigen. Beleggers zijn niet gecharmeerd van apps zonder duurzaam verdienmodel, en zullen niet snel investeren in app die puur is gebaseerd op matchen en one-night stands.

Opvallend is nu dat beide tweets inmiddels niet meer te vinden zijn op het Twitter-account van Sean Rad. Was de informatie toch te gevoelig om te delen?

Nieuws was er overigens ook: Tinder komt met een nieuw algoritme, waarmee ze volgens Rad 30% meer matches kunnen verzorgen. Het algoritme wordt dinsdag gelanceerd.