Cheek’d: online daten, maar dan omgekeerd

CheekdOp een datingsite zoek je online contact met mensen, om daar (in de meeste gevallen) dan offline een vervolg aan te geven. De nieuwe website Cheek’d doet het tegenovergestelde: het idee is dat je hier offline iemand doorverwijst naar je online profiel.

Klinkt ingewikkeld? Het werkt als volgt: je gaat naar de website van Cheek’d, maakt een profiel aan, en kiest een persoonlijk nummer. Vervolgens kun je kaartjes bestellen met dat nummer er op, en een persoonlijke openingszin. De zinnen variëren van “hello” en “i’m free this weekend” tot iets bijdehantere varianten als “all my bank accounts are swiss” en “didn’t you used to work for me?”. Het idee is dat je deze kaartjes vervolgens in real life geeft aan iemand. Die persoon is dan zo nieuwsgierig dat hij je profiel gaat opzoeken op de site.

Het idee achter Cheek’d bestond eigenlijk al, maar dan in een andere vorm. Een tijd geleden hadden we al de Italiaanse t-shirt dating rage, waarbij je een t-shirt droeg met een nummer erop waarop iemand je kon vinden. Daarbij gaf het nummer toegang tot je online profiel, en kon je vanaf daar verder chatten. Misschien handig voor in een drukke kroeg waar de enige mooie vrouw omsingeld is door mannen en je onverstaanbaar bent door harde muziek. Maar in alle andere gevallen is het waarschijnlijk effectiever om iemand gewoon aan te spreken, in plaats van een kaartje in zijn of haar handen te duwen.

De ouderwetse methode van iemand aanspreken is een stuk pragmatischer, en bespaart je ook nog geld. De kaartjes van Cheek’d zijn namelijk niet goedkoop. Voor 5 dollar koop je 5 kaartjes. Voor een dollar per stuk kun je ook hele fraaie visitekaartjes laten drukken, die je dan koppelt aan je eigen domeinnaam. Dat is misschien wel net zo origineel.

Een profiel invullen bij Cheek'd gaat nét even anders dan op een datingsite