D-Date stopt met online dating

D-Date was één van de eerste datingsites in ons land, misschien wel de allereerste. In 1998 startte deze site. Meer dan 12 jaar later zijn er in Nederland bijna 300 datingsites. Het is moeilijk om als datingsite onderscheidend te blijven. De oprichtster, Denise Janmaat, besloot daarom in april een compleet nieuwe richting in te slaan.

D-Date gaat zich voortaan volledig richten op coaching. Veel mensen lukt het niet om de ware te vinden. Dit kan allerlei redenen hebben: ze schrijven zich in bij de verkeerde datingsite of weten zichzelf niet goed te presenteren. Janmaat wil nu op grote schaal deze ‘zoekende’ singles leren daten. Hierbij put ze uit haar eigen ervaring. In het zes weken durende programma van Janmaat werken singles aan allerlei aspecten van hun persoonlijkheid. Zo worden ze klaargestoomd om zelf hun perfecte parner te kunnen vinden.

De oudste datingsite van ons land is dus gestopt. De nieuwe richting is begrijpelijk. Er is een groeiende behoefte aan coaching, en het is moeilijk om als middelgrote datingsite met beperkt marketingbudget te concurreren tegen datingsites als Lexa, Relatieplanet en Parship.

Screenshot van D-Date enkele jaren geleden

Screenshot van de oude D-Date website van enkele jaren terug