Daten vaak lastig voor mooie mensen

Dat daten gemakkelijk is als je aantrekkelijk bent, is in veel gevallen niet waar. Veel mooie mensen met een goed karakter, zowel man als vrouw, hebben problemen met het vinden van een geschikte dating partner. Dit schrijft datingconsulente Amy Owens in een Amerikaanse krant.

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat mooie mensen een streepje voor hebben. Ze krijgen vaak betere banen en genieten bepaalde priviliges die minder mooie mensen niet krijgen.

Als kinderen komen ze eerder weg als ze kattekwaad uithalen. In latere levensfases ontwikkelen ze positieve karaktereigenschappen vaak minder sterk, denk aan zaken als eerlijkheid, loyaliteit en hard werken. Ze zien er goed uit, maar de ontwikkeling van het karakter blijkt vaak achter. Vaak leidt dit tot mislukte dates en relaties.

Er is ook een andere groep goed-uitziende mensen. Mensen die zowel van binnen als van buiten mooi zijn. Zij hebben de meeste problemen met het vinden van een partner.

Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste zijn ze magneten voor andere mensen. Iedereen voelt zich aangetrokken tot hen, en zo krijgen ze ongewilde aandacht van slijmballen en mensen die willen klimmen op de sociale ladder. Ten tweede worden mooie mensen door de gemiddelde persoon genegeerd, omdat ze denken toch geen schijn van kans te maken. Verder komen “mooi van binnen en van buiten” mensen bedrogen uit als ze soortgenoten zoeken, want die zitten vaak thuis omdat ze het daten niet meer zien zitten.

“Mooi van binnen en van buiten” kunnen het beste proberen een betrouwbaar netwerk van vaste vrienden te ontwikkelen. Die kunnen ze dan weer voorstellen aan nieuwe personen met een goed karakter. Vaak helpt het om weg te blijven uit de “party scene” en je te richten op mensen die een duurzame vriendschappelijke relatie willen aangaan.

Met veel geduld zullen ook mooie mensen ontdekken dat ze een geschikte partner kunnen vinden.

21 gedachten over “Daten vaak lastig voor mooie mensen”

 1. Dat is altijd al zo geweest en het toont aan dat de wereld volledig verrot is, en dat alles enkel en alleen maar om het uiterlijk draaid. Het innelijk (wat veel belangrijker is) is in deze wereld totaal waardeloos. Daarnaast moet ik hier even bij zeggen, dan knappe mensen juist WEL kunnen daten omdat het met het uiterijk te maken heeft. Dus dit belachelijk artikel spreekt zich in alle details tegen.

 2. Dit belachelijke artikel?
  Het spijt me vreselijk om te zeggen dat ik er van buiten en van binnen goed uitzie, en ik moet eerlijk toegeven dat het heel erg klopt wat hierboven geschreven is!
  mensen met een bovengemiddeld mooi uiterlijk worden alleen maar aangestaard en niet aangesproken omdat er veel mensen zijn die jaloers zijn.
  Ik probeer mezelf zo min mogelijk mooi te maken op mijn werk, anders hoor ik er niet meer bij omdat je zogenaamd verwaand bent, blikken zeggen genoeg weet ik ondertussen.
  Ik kan inderdaad niet makkelijk aan een partner komen omdat men meestal denkt dat ik iedereen al een keertje heb gehad, maar dat is absoluut niet het geval, het tegenovergestelde is waar.
  Ik wil niet graag van mezelf zeggen dat ik knap ben, maar na dat bericht van jeroen wil ik wel even mijn mening geven omdat ik er niet tegen kan dat mensen almaar denken dat het makkelijk is als je er een beetje goed uitziet.
  Nee hoor…ik ben een erg lieve meid van binnen en toevallig heb ik een uitstraling die vele mensen mooi vinden….
  Mensen die me beetje bij beetje leren kennen zullen er snel achterkomen dat ik er vanbinnen mooier uitzie dan van buiten…al mag ik echt niet klagen met mijn uiterlijk.
  Ik kan er ook niets aan doen….het is een mooi geschenk van mijn moeder en vader samen!
  Dus jeroen….ben je soms jaloers?

 3. Pleuntje, wat doe jij dan om tóch aan een partner te komen? Datingsites, single feesten, dat soort dingen?

  En komen er alleen maar mooie mensen en losers op je af?

 4. Toevallig moet ik me helemaal aansluiten bij wat Pleuntje schrijft… Dit artikel is zo herkenbaar!

  Met datingsites heb ik het helemaal gehad. Mannen lijken ervan te genieten om je te bezeren, want je komt te perfect over wanneer je mooi van binnen en van buiten bent en toevallig ook nog brains hebt.
  Dat vrienden zoeken in je vaste netwerk, dat werkt inderdaad het beste.
  Ten eerste weet je wat je aan die mensen hebt, en ten tweede bedenkt iemand zich eerst wel even om je een rotstreek te leveren als je de kennis bent van…

 5. ik ben het ermee eens dat goed van buiten en van binnen het vinden van een leuke relatie belemmert. ik schijn veel sex uittestralen en dat ik daarvoor in ben. nou niet dus.

 6. Ook ik krijg doorgaans complimentjes over zowel mijn uiterlijk als mijn innerlijk. Je zoekt dan inderdaad iemand die wat dat betreft bij je past maar na diverse teleurstellingen op datingsites zoek ik het nu ook liever binnen mijn vrienden en kennissenkring om zo mijn horizon te verbreden.

 7. Hallo,ik kan bovenstaand bevestigen maar dan als man, het is voor mij zo moeilijk geworden waardoor ik een teruggetrokken bestaan leidt(lijdt.)

 8. Mooi zijn is net als het bezitten van een mooie dure auto. Er wordt verlekkerd gekeken maar ook afgunstig. Vooral onder sexegenoten kan er nog al eens een zeer sterke afgunst zijn. Verder heeft het net zoveel voordelen als nadelen. Als je denkt dat mooie mensen zelfverzekerder zijn dan lelijke mensen heb je het mis!. Het heeft daar helemaal niets mee te maken.

 9. Ik ken hier heel vel uit.Ik zie er volgens iedereen goed uit en een lief karakter.Maar goed ben een tijdje aan t daten op internet en ja loopt alleen maar uit op terleurstellingen.Ik had een tijdje contact met een jongen en ja hij vond me heel mooi en goed karakter,en opeens laat ie niks meer van zich horen en zo zijn er nog wel een paar.wat is dit na ja ben nu wel klaar met daten.ik kan je zeggen je word er wel onzekerder van want je gaat je afvragen wat je fout doet.Het likt wel een soort angst.maar goed ik leef vrolijk verder hoor.

 10. er is 1 waarheid in het leven:
  uiterlijk brengt je bij elkaar en innerlijk houdt je bij elkaar…
  het ene kan niet zonder het andere

  liefs madebyu

 11. Goh, ik herken me helemaal in dit artikel.
  Ik zie er goed uit en als hindoestaanse( invloeden van boedhisme, karme etc.) ben ik van binnen ook redelijk positief.
  Sinds 2000 ga ik stappen met een aantal vriendinnen en ik word overal door iedereen altijd maar genegeerd!…. met als gevolg dat ik sinds 2 jaartje helemaal niet meer ga stappen. Alle vriendinnen hebben al vriendjes en ik ben nog steeds alleen …. Ik heb me ook een aantal keren ingeschreven op datingsites en ik werd overspoeld door mailtjes. Soms heb ik wel 7 keer met dezelfde persoon afgesproken, maar hij kwam steevast niet opdagen. En intussen roepen familie en vrienden dat ik me eisen moet verlagen of dat ik vast een bitch ben….. snik.
  Anne

 12. Dit lijkt mij ook best wel waar. Ik vind mezelf niet echt knap ofzo, maar ik kan me voorstellen dat knappe mensen het moeilijk hebben.

  Mensen durven je niet aan te spreken, en mensen die je aanspreken zijn ‘allemaal hetzelfde’.

  Ach… voor mij een reden om mijn persoonlijkheid te verbeteren zodat ze daar verliefd op worden.

  Innerlijk maakt dus wel uit! ;-)

  Grappig zijn komt ook van je innerlijk.
  Spontaan zijn ook.
  Zelfvertrouwen hebben ook.
  Vrolijk lachen en genieten van het leven ook.

  Dus degene die zegt dat uiterlijk alleen maar telt, praat onzin. Volgens mij heb ik namelijk net een aantal aantrekkelijke kwaliteiten opgenoemd die toch echt uit je innerlijk komen.

  Zelfs naar de sportschool gaan en werken aan je uiterlijk is deels innerlijk (het vergt doorzettingsvermogen).

 13. Ik snap echt wel wat hierboven gezegd word. Ik was vroeger namelijk dat slimme lelijke meisje maar ik ben ondertusse 16 en enorm veel veranderd. Je moest eens weten hoe anders mensen me nu behandelen. Ik krijg nu veel aandacht van jongens, maar ik weet niet hoe ik ermee moet omgaan omdat ik dit niet gewend ben. Nu heb ik een tijdje terug een jongen leren kennen en ik ben ondertussen nog maar net een week met hem samen. Toch begin ik nu al te twijfelen of hij op mijn innerlijk valt of alleen op mijn uiterlijk, want elke keer als ik naar hem toe ging waren zijn ouders niet thuis en hebben we gezoend. Maar veel gepraat hebben we tot nu toe niet gedaan. Ik heb hem gevraagd of hij morgen naar mijn thuis wou komen maar dat mijn ouders wel thuis zouden zijn. Dan antwoordt hij mij dat hij wel wil komen maar wat we dan gaan doen. Is het nu zo abnormaal van mij dat ik eens gewoon met hem wil praten? Of ziet hij mij werkelijk alleen als een mooi popje terwijl hij beweerd echt van me te houden?

 14. Ik vind dat jullie vrouwen mannen wel eens wat meer complimentjes terug kunnen geven en eens verder moeten kijken dan jullie neus lang is.

  Door jullie gevoeligheid voor mode en uiterlijk, eisen jullie te veel van jezelf en daarmee ook van anderen. Hebben jullie dat verhaaltje “de kleren van de keizer” wel eens gehoord? Die keizer die dacht daar eigenlijk ook alleen maar aan.. die verloor eigenlijk helemaal de grip op wie hij eigenlijk was. En daarmee zijn eer. Als je op laatst niet meer weet wie je bent hoe moet je dan weten wie bij je past? Een man zoekt een aardige, leuke, lieve vrouw die er leuk uitziet en iedereen gelijkwaardig behandeld, geen afstandelijke koud en kille selectieve barbie pop..

  Ik ken zoveel leuke goede vrijgezelle mannen die nooit geen vlieg kwaad doen. Die een dame echt gelukkig zouden kunnen maken. Maar omdat ze dan zogenaamd slijmen of even in moeten komen worden ze direct afgewezen.. Die mannen zijn niet allemaal het zelfde! Het zijn vaak stuk voor stuk toppers! Ook in de kroeg. Jij bent er dan toch ook! Maar je moet ze even leren kennen! Koop maar eens een biertje voor ze.. geef ze maar eens wat ruimte dan zal je zien, en als ze liegen oke.. maar geef ze een kans!

  Verder die vrouwen die zich bezeren aan mannen geven zich te snel. Waarom zou je niet even wachten met sexen etc..Leer iemand gewoon kennen.. zoen een beetje en hou het daar eerst even bij. Weet wat je wil en als hij dat niet accepteert is het klaar. Jij bent het waard! Dan ga je goed met je zelf en die ander om. Geef de mannen niet de schuld van je eigen te kort komingen. Jij had die pijn zelf kunnen voorkomen.. kom voor jezelf op maar sta open voor nieuwe contacten. Leer er dus maar van, maar ga je niet voor oordelend afsluiten voor mannen die op je af stappen in een kroeg..

 15. Mensen zijn meestal altijd jaloers als ze me voorbij zien lopen, meestal lach ik dan vriendelijk naar ze dan worden ze nog jaloerser of ze weten niet hoe ze terug moeten reageren. hahahahahahaha
  Ik lach mensen alleen maar uit als ze jaloers op me zijn, ik voel me niet trots dat ze jaloers zijn maar vind het triest want ze kennen me nog geen eens. Get a life losers

Reacties zijn gesloten.