Dating en televisie

Zojuist heb ik de tijd genomen om eens te kijken naar Date my mom. In dit TV programma gaat een jongeman op stap met drie moeders van de vrouwelijke kandidaten. Op basis daarvan kiest hij aan het eind van het programma de vrouw waar hij mee verder wil.

Het principe is aardig gevonden, want in hun partnerkeuze worden kinderen erg beïnvloed door hun ouders. Helaas doet Date my mom erg Amerikaans aan. Het overgeproduceerde programma heeft een hoog “MTV-gehalte”.

Daarbij vergeleken is het succesvolle De Perfecte Partner een verademing. In het programma kiest een panel drie potentiële partners. De vrijgezel neemt vervolgens direct de proef op de som door meteen met zijn of haar keus samen te gaan wonen. Martijn Krabbé komt goed uit de verf als sympathieke intermediair.

Ook de uitzending van Rondom Tien van vanavond lijkt interessant te gaan worden. Voor de snel levende, moderne mens vormen langdurige, onvoorwaardelijke liefdesverbintenissen een blok aan het been, stelde een socioloog. Zit er een kern van waarheid in de stelling dat De Liefde op de tocht staat? Of is het slechts de vrees van sombere cultuurpessimisten? Vanavond een live discussie met happy singles, relatiebemiddelaars en langdurig gehuwden. Kijken dus! (Nederland 1, ca. 22.30 uur)