Dating Insider schaalt terug

In mei 2005 startte Dating Insider als blog met actueel nieuws en achtergronden uit de datingmarkt. Nu, precies 13 jaar later, schalen we sterk terug naar een klein aantal posts per jaar.

Waarom Dating Insider is gestart
Dating Insider is ooit gestart als startpunt voor nieuws, innovaties, cijfers en trends over de Nederlandse markt voor online dating. Direct vanaf de start was er veel verkeer op de site. In sommige maanden ontvingen we meer dan 15,000 unieke bezoekers. Sommige artikelen leidden tot uitgebreide discussies, soms meer dan 200 reacties op één post. Verschillende mainstream media waaronder veelbekeken TV-programma’s noemden Dating Insider als bron. Het blog vervulde een duidelijke behoefte: ondernemers, journalisten, marketeers, investeerders, leveranciers en gebruikers van datingsites bleven op de hoogte van ontwikkelingen uit de Nederlandse en internationale datingbranche.

Dating Insider door de jaren heen
In de loop der jaren werd de datingmarkt steeds professioneler. Door de opkomst van apps als Tinder nam het aantal gebruikers een grote vlucht en verdwenen de taboes op online dating. Ook traditionele (tech)media kregen meer aandacht voor het fenomeen online dating. Er ontstonden internationale blogs die de datingmarkt gingen verslaan. Voor geïnteresseerden werd het steeds gemakkelijker om via verschillende kanalen het laatste nieuws over de markt buiten de Benelux tot zich te nemen, daarom richtte Dating Insider zich steeds meer op de gebeurtenissen in Nederland en België. Tegelijkertijd nam ook de frequentie van posten af.

En nu?
Inmiddels zijn er een aantal internationale blogs die – meestal met een team van redacteuren – de markt op de voet volgen en meerdere berichten per dag plaatsen. Dit, in combinatie met een sterke beperking in tijd, heeft geleid tot het besluit om het aantal posts op Dating Insider tot een minimum te beperken.

Dating Insider zal de markt blijven volgen, maar nog slechts sporadisch hier posten. Het archief blijft in de lucht, zodat alle informatie uit de meer dan 900 blogposts niet verloren gaat.

We bedanken alle lezers van Dating Insider voor hun actieve bijdragen en enthousiaste reacties in de afgelopen jaren.

2 gedachten over “Dating Insider schaalt terug”

  1. Ook hier zeer grote waardering voor je vele informatieve berichten. Zocht je site vaak op. All the best!

Reacties zijn gesloten.