Dating update

De laatste maanden is er weer een hoop gebeurd op het gebied van online dating. De grotere datingsites blijven nieuwe functies toevoegen om hun leden langer te behouden: sms functies en video’s zijn niet langer een uitzondering meer. Verder zijn een hoop kleine en kwalitief mindere websites verdwenen, hier zal niemand om rouwen, want niemand zit te wachten op onprofessionele datingsites. De markt als geheel is aan het professionaliseren. En zoals ik enige tijd geleden al voorspelde, worden datingsites die zich richten op één specifieke doelgroep steeds populairder. Voor het gemak noem ik deze sites niche datingsites.

Over de singles in Nederland was de berichtgeving vooral negatief de laatste maanden. Ze sterven jonger en krijgen te weinig aandacht van de politiek. Daarnaast gebruiken vrijgezellen wereldwijd volgens sommige bronnen minder vaak datingsites. In Nederland is daarentegen de trend dat datingsites populairder worden. Wel staan Nederlanders kritisch ten op zichte van de diensten die datingsites leveren. Ze verwachten kwaliteit, want het gaat om iets belangrijks: namelijk het zoeken van een (levens)partner.

Kortom: er gebeurt een hoop op het gebied van online dating, liefde en relaties. Datingfacts houdt u op de hoogte over al deze ontwikkelingen!