Datingdiensten wederom aangeklaagd

Gebruikers van de datingdiensten Match.com en Yahoo hebben een rechtszaak tegen de bedrijven aangespannen wegens misleiding.

De gebruikers van Match.com beschuldigen de datingdienst ervan nepmails te sturen, op die manier worden de bezoekers van Match.com verleid om hun abonnement te verlengen. In sommige gevallen zouden medewerkers van Match.com zelfs een date hebben gehad met mensen die staan ingeschreven bij de dienst.

De zaak tegen Match.com werd eerder deze maand aangespannen door Matthew Evans. Evans had een afspraakje met iemand die in opdracht van de datingsite werkte. Evans’ date bekende dat ze bij Match.com in dienst was.

Ook de datingdienst van Yahoo zou zich schuldig maken aan het misleiden van abonnees. Zo zouden er fictieve datingprofielen online staan op de contactensite van Yahoo. Daardoor lijkt het dat Yahoo meer gebruikers heeft dan er in werkelijkheid zijn.

Match.com weerspreekt de klachten. Volgens woordvoerster Kristin Kelly moedigt het bedrijf werknemers niet aan om mails te sturen naar klanten of om een afspraakje te maken.

Eric Klaassen: Eerder werd de minder bekende datingsite Great Expectations al aangeklaagd. Opvallend is dat nu twee grote partijen op het gebied van online dating worden beschuldigd van fraude. De vraag is nu of de aanklagers echt bedrogen zijn of dat ze gewoon proberen met een rechtszaak hun abonnementsgeld terug te verdienen…