Datingsite bestraft wegens uitblijven ware liefde

De rechter heeft bepaald dat de Amerikaanse datingsite Great Expectations inschrijfgeld moet terugbetalen aan twee ontevreden klanten. Volgens de gedupeerde vrouwen wist de datingsite de hoge verwachtingen niet waar te maken. Bovendien werd er te veel kosten voor het abonnement in rekening gebracht.

De rechter kende een vrouw met de schuilnaam Jennifer Doe restitutie van duizend dollar toe, de kosten van een lidmaatschap van zes maanden, nadat de vrouw had gezegd niemand te hebben ontmoet via de dienst. Een andere vrouw, Debra Roe, krijgt de $3.790 dollar terug die zij betaalde voor een lidmaatschap van 54 maanden.

Volgens de wetten van de staat New York mag Great Expectations niet meer dan $25 per maand aan lidmaatschapsgeld vragen. De beslissing van de rechter kan grote gevolgen hebben. Mogelijk krijgen alle mensen die te veel betaalden hun geld terug.

Volgens de (vrouwelijke) rechter waren de twee gedupeerden “intelligente, welbespraakte en aantrekkelijke vrouwen”.

(Bron: United Press)

2 gedachten over “Datingsite bestraft wegens uitblijven ware liefde”

  1. Ik heb ook een teleurstellende ervaring met een datingbureau in Amsterdam. Ik heb € 1275 betaald voor een lidmaatschap van ongeveer 15 maanden en geen fatsoenlijke date gehad. Elke keer was er wel iets waardoor de date niet doorging; of de man was overspannen, of hij had net een ander ontmoet, of hij paste totaal niet bij me. Ik heb dit al een paar maanden geleden aangegeven bij het bureau maar zij vinden dat zij genoeg gedaan hebben. Per maand ongeveer € 100 kosten voor mij en al maanden geen date gehad.

  2. Het lijkt erop dat jij gewoon te maken hebt gehad met oplichting. Als ik jou was zou ik dan ook zeker reclameren en proberen het geld terug te krijgen. Een bedrijf mag natuurlijk nooit geld vragen voor een dienst die zij niet hebben verleend.

Reacties zijn gesloten.