Datingsite Match.com aangeklaagd door eigen leden

Datingsite Match.com is aangeklaagd in de Verenigde Staten. Vijf leden van de site claimen dat de beheerders inactieve profielen niet weghalen. Daarnaast beweren ze dat Match.com leden overhaalt om langer lid te blijven, door ze berichten te sturen vanuit fake profielen die zogenaamd interesse tonen.

De leden hopen met deze zaak een financiële vergoeding te krijgen voor geleden schade plus een vergoeding van hun abonnementskosten. De kosten van een abonnement op het Amerikaanse Match.com zijn $34,95 per maand of $19,99 per maand bij een drie-maandelijks abonnement.

De Amerikaanse dating-expert Julie Spira verklaart aan Dallas News dat de Match.com alle soorten inschrijvingen bij elkaar optelt, om zo tot een aantrekkelijker aantal leden te komen. Een lid dat bijvoorbeeld alleen inschrijft voor een kennismaking en vervolgens de site maanden niet gebruikt, wordt toch meegeteld. Volgens Spira willen Match.com en andere grote sites hun werkelijke cijfers niet openbaar maken, uit angst onaantrekkelijk te worden voor nieuwe inschrijvingen.

Deze week werd Match.com ook officieel gelanceerd in Nederland, als opvolger van LexaMore.

2 gedachten over “Datingsite Match.com aangeklaagd door eigen leden”

  1. Ik ben nu een week op deze site en heb nog nooit contact gehad alleen maar list en bedrog zou daarom ook graag mijn geld terug willen zien.
    Het is allemaal nep wat deze site geeft dacht een leuke vriendschap op te bouwen maar er is gewoon niet één direageerd het is een schandaal dit moest verboden worden.groetjes willem.

  2. waardeloos is deze site,je kan brieven sturen maar die worden nooit gelezen

Reacties zijn gesloten.