Datingsite met gezichtsherkenning

Upload een foto van je droompartner en software zoekt automatisch naar iemand die lijkt op deze foto. Het klinkt ideaal. Het bedrijf EyeAlike heeft hiervoor een technologie ontwikkeld, die ze willen gebruiken op datingsites (screenshot). Het zou dan mogelijk zijn om naar een look-alike van George Clooney of Pamela Anderson te zoeken. Het mag duidelijk zijn dat de date voornamelijk plaatsvindt op uiterlijk, en veel minder op basis van andere kenmerken.

Maar deze software biedt meer mogelijkheden. Hoe langer stelletjes bij elkaar blijven, hoe meer ze op elkaar gaan lijken. Nu zou je dus ook vantevoren al iemand kunnen zoeken met dezelfde fysieke kenmerken als jij.

Helaas blijkt de software in de praktijk nog matig te werken. De tool werkt alleen goed als er veel leden te vinden zijn. Indien de spoeling te dun is, is de kans op het vinden van een droomdate te klein. Volgens Hyped trachtte het bedrijf Riya.com  anderhalf jaar geleden ook mensen te kunnen herkennen, maar stopte daarme na bijna 10 miljoen aan venture capital te hebben verbrand. Inmiddels richt Riya zich op de herkenning van producten en heeft zich hernoemd in Like.com.

Het kan een interessante applicatie worden in de toekomst, maar de rol van het ‘innerlijk’ op datingsites wordt hiermee andermaal gemarginaliseerd.

Een gedachte over “Datingsite met gezichtsherkenning”

  1. Ik geloof niet in deze techniek voor dating…een stukje software kan niet hetzelfde als onze hersenen…en als ik alleen dames wil met rood haar of blauwe ogen is dat met een standaard zoekmachine ook te selecteren…Ik zie hetzelfde bij Paiq…waar ik ook te weinig mogelijkheden heb bijvoorbeeld hele specifieke voorkeuren te benoemen…krijg ik matches die voor wel 98% kloppen volgens het systeem..maar juist dan net missen waar ik als een blok voor val…het is leuk voor programmeurs hiermee te spelen…maar voor daten is maar 1 “computer” bruikbaar…en dat is die tussen je oren…je hersenen.

Reacties zijn gesloten.