Datingsite te duur laten bouwen

Robert Vlug schrijft op Expertlog over een klant van hem die veel te veel betaalde voor een datingsite:

"Er kwam bij mij een dame langs met het verzoek eens naar de facturen te kijken die haar leverancier gestuurd heeft. Ze heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Haar voorgevoel blijkt terecht te zijn. Ze heeft rond de 30.000 euro betaald voor een datingsite, die na het bestuderen van de facturen en het opgeleverde werk niet meer dan 8.000 euro gekost zou mogen hebben. Kortom er is 22.000 euro te veel betaald. Inmiddels probeert ze met behulp van een advocaat dit te veel betaalde bedrag terug te vorderen.…"

Ik kom zelf ook vaak dit soort gevallen tegen. Mensen laten een datingsite "op maat" bouwen, maar worden afgescheept met een simpele standaardwebsite die voor nog geen 200 dollar te koop is op internet. Daarom een paar tips om rekening mee te houden bij het bouwen van een datingsite:

– Kies een betrouwbare webdesigner, het liefst een bedrijf dat al ervaring heeft met het maken van datingsites. Een goede datingsite bouwen is namelijk een vak op zich…

– Zet je eigen wensen op papier. Stel eerst voor jezelf vast welke functionaliteit je site moet hebben. Als je duidelijke wensen hebt kun je ook makkelijker verschillende offertes naast elkaar leggen om te bepalen welke opdrachtgever het goedkoopst is.

– Zorg dat je site uniek is. Standaard datingsites zijn er al genoeg, verzin dus iets origineels en zorg dat diegene die de site bouwt je idee begrijpt.

– Vraag advies aan een derde partij. Als je twijfelt over de prijs die een webdesigner aan je voorlegt of je wilt weten aan welke eisen een goede datingsite moet voldoen, neem dan gerust contact op met mij.

3 gedachten over “Datingsite te duur laten bouwen”

 1. Wij denken idd aan een eigen dating site. Lees nu voor het eerst wat dat ongeveer mag kosten. Bedankt.

  Groet, Bradly

 2. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van diverse factoren. En ik vraag me af of een zoveelste datingsite niet een beetje overkill aan het worden is. Je zult toch erg je best moeten doen om datgene aan te bieden wat de anderen niet doen. Reclame en bekend worden kost ook erg veel tijd en geld, plus dat je een goeie, pakkende domein nodig bent.

 3. ik heb dezelfde vraag
  het is voor een vereniging, met duidenden leden. dus geen marketing probleem

  wie heeft er ervaring
  er zijn veel modules te koop van gratis tot een paar honderd euro.
  Maar hoeveel tijd komt er daarna bij kijken?

Reacties zijn gesloten.