Datingsites als marketing tool

Jan van Veen, de man achter het radioprogramma Candlelight lanceert op 14 februari de datingsite candlelightdating.nl.

Van Veen start tegelijkertijd een maandelijkse magazine met de naam Candlelight. Het wordt een magazine gericht op singles dat qua uitstraling en inhoud vergelijkbaar is met de datingsite. Van Veen heeft grootse plannen met de singlesmarkt. Hij wil ook grote feesten, een singlesbeurs en single-reizen organiseren. Wellicht volgt later zelfs een tv-programma.

Je ziet het steeds vaker: bedrijven die een datingsite lanceren om bekendheid te krijgen. Eén persbericht over een nieuwe datingsite is genoeg voor een lading free publicity. Marlies Dekkers probeerde het twee jaar geleden al, maar dit werd geen succes. MTV kwam met een datingvariant op internet genaamd NextOrNot. Zelfs de geflopte omroep Talpa kwam met een eigen site. En vorige week stortte nrc·next zich ook op de datingmarkt.

De brede acceptatie van datingsites heeft er blijkbaar toe geleid dat bedrijven ze op een commerciële manier gaan inzetten. Een datingsite als middel om bekendheid te krijgen, om het bedrijfsimago te verbeteren, om gewoon ‘hip’ te zijn, of als manier om informatie te krijgen over je klanten. Gezien de mogelijkheden zullen datingsites in de toekomst steeds vaker worden ingezet als marketingtool!