Datingsites bieden nu video mogelijkheid

Datingsite LoveIsOnline bericht dat ze vanaf vandaag ook de mogelijkheid biedt om videoboodschappen op te nemen en te versturen. “De mogelijkheden zijn oneindig: Wat dacht je van een ouderwetse serenade aan een aanstaande grote liefde, een sketch, of een rap? Anything is possible, zolang het maximaal 45 seconden duurt.”

Ook Lexa introduceerde recentelijk een optie om videos toe te voegen aan je profiel. Leden van Lexa kunnen met behulp van hun webcam een videoprofiel opnemen. Volgens Rob Koster van Lexa werkt het opnemen van de filmpjes met een webcam veel beter dan handmatig versturen van filmpjes: “Zo’n filmpje is al snel 10MB, dat duurt veel te lang om te uploaden”.

De makers van datingsites ontdekken dat singles vaak méér willen dan berichtjes versturen. Foto’s uitwisselen is allang mogelijk, maar een video heeft meer toegevoegde waarde. Ik ben benieuwd of deze functie serieus gebruikt zal worden. In ieder geval is het een interessante ontwikkeling, het wachten is op de volgende datingsite die deze nieuwe functionaliteit zal implementeren…

Overigens verhoogt LoveIsOnline vanaf vandaag haar tarieven ook behoorlijk. Een maand VIP lidmaatschap kost nu 15,95 euro. Ter vergelijking: voor een betaald lidmaatschap op Relatieplanet.nl betaal je 19,95 per maand.