Datingsites voor schuinsmarcheerders onder vuur

Het is een relatief verschijnsel in Nederland: datingsites speciaal gericht op mensen die een affaire zoeken buiten hun eigen relatie. De sites luisteren naar namen als EenAnder, SecretFlirt en SecondLove. De sites zijn bekritiseerd, maar sommige lijken commercieel gezien toch een succes.

Deze kwam de site Victoria Milan onder vuur te liggen. Deze relatief nieuwe speler in de markt voor overspel, wint snel aan terrein binnen Europa. Het van oorsprong Noorse bedrijf, is inmiddels in een groot deel van Scandinavie en West-Europa actief. Naar eigen zeggen is Victoria Milan marktleider in Europa voor mensen die al een relatie hebben. Cijfers over daadwerkelijk gebruik, zoals vaak het geval in de datingbranche, niet inzichtelijk. In Nederland heeft de site een radiocampagne gestart. In de reclame is de slogan te horen “herleef de passie, begin een affaire”. Volgens de criticasters geeft dit het onterechte teken af dat vreemdgaan normaal is, en is het vooral voor kinderen schadelijk.

Ondanks de kritiek lijken een aantal van deze datingsites toch goede zaken te doen. Er is namelijk wel een markt voor dit soort diensten. Ongeveer een kwart van de Nederlanders geeft toe wel eens vreemd te zijn gegaan, bleek uit onderzoek van psycholoog Henk Drost. Dat zijn in Nederland al gauw honderdduizenden mensen met een relatie. De ondernemers in deze sector varen er wel bij. Erik Drost, eigenaar van SecondLove, zei vorig jaar in een interview dat hij van zijn site kan leven.

Of je wel of niet wilt vreemdgaan is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Helemaal netjes is het in ieder geval niet, en geld verdienen aan het stimuleren van affaires voelt niet goed. Op datinggids Start2Date zijn datingsites voor vreemdgangers daarom niet opgenomen in de datingsite zoekmachine.

3 gedachten over “Datingsites voor schuinsmarcheerders onder vuur”

  1. Los van het feit dat buitenechtelijke relaties misschien slecht zijn, ik ben geen moraalridder, zelf single dus van mijn kant niks aan de hand. Daar gaat mijn verhaal niet over.
    Ik heb gisteren even gekeken hoe het er toe ging op affairezoeken.nl. Ik kwam van een koude kermis thuis.
    Telkens inbellen en grof betalen om een mailtje te versturen. Toen ik credits wilde kopen bleek dit niet te lukken, niet via ideal ook niet met visa. Mijn beklag gedaan bij affairezoeken. Ik kreeg een automatisch antwoord terug.
    Nog een keer zeuren, nu lig ik eruit!! Wel nog mail gekregen van dames die zogenaamd in mij geinteresseerd waren. Maar kon al niet meer inloggen. Op mijn vraag waarom ik niet kon inloggen kreeg ik binnen 1 minuut te horen dat ik niet voorkom in hun database.
    Dit is al lullig genoeg, maar erger is dat de dames waarmee ik zogezegd heb gemaild, face zijn, uit hun antwoorden kon ik al snel opmaken dat het gewoon bots zijn, automaten. Als klap op de vuurpijl probeerden ze me nog te rippen door een sms te sturen.Of ik maar wilde antwoorden, ze was zo gek op mij!! Meteen stop gestuurd. Maar alles bij elkaar een oplichtersbende dus. Mensen, laat je niet naaien als je een keer wilt neuken, ga naar de hoeren dan ben je goedkoper uit en weet je wat je voor je het. Je mag mijn naam en toenaam plaatsen, en als ik weet hoe ik het aan moet pakken dan geef ik die pokkezooi aan bij de politie.!! Hoogachtend Rob Mieremet.

  2. Je hebt helemaal gelijk. Al die sites, zoals vreemdgaan, enz. zijn allemaal fake. Ze proberen je credits te laten kopen en stellen telkens weer nieuwe vragen. Als je verder wil op je gewone email, zeggen ze dat ze je eerst beter willen leren kennen. Kortom een zekere lenie waar je je welkomst bericht van krijgt zit op een helboel sites en doet niets anders dan fake berichten sturen.

Reacties zijn gesloten.