Deense gedetineerden vinden partner on-line

Sinds kort bestaat in Denemarken een dating-site voor gedetineerden. Opde site kunnen zij een date vinden en ook contact onderhouden metfamilieleden.

De website is opgericht door ex-gedetineerde Nico Larsen (32), die een straf uitzat van anderhalf jaar wegens drugshandel. „Het ergste  was de eenzaamheid. Ik miste mijn vriendin en mijn zoontje ontzettend”, vertelt Larsen (32). Toen zijn  vriendin hem verliet, kwam hij op het idee van de dating-site.

Drie maanden geleden kwam Larsen vrij en kort daarna opende hij zijn website Date ’n inmate. Pas tachtig mensen aan beide zijden van de gevangenismuren hebben tot nu toe een profiel aangemaakt met foto en persoonlijke informatie. Sommige gedetineerden geven zetten ook de reden van hun veroordeling in hun profiel, zoals diefstal, moord of drugshandel.

In Nederland is het tijdschrift Mijn  Geheim dit voorjaar juist gestopt met het plaatsen van contactadvertenties, omdat hoofdzakelijk gedetineerden en   tbs’ers de rubriek gebruikten. Dit leidde tot klachten  van lezeressen.