Drukte op datingsites rond kerst – interview RTL Nieuws

In de maand december is het drukker dan in andere maanden op datingsites, gemiddeld zelfs zo’n 20%. Dat blijkt uit een analyse die ik deed voor RTL Nieuws.

Een fragment uit het interview is te zien in de kerstuitzending van RTL Nieuws.

Ik ontving data van twee betaalde datingsites (Lexa, Relatieplanet) en twee gratis datingsites (Knuz, Paiq). Daarnaast keek ik naar het aantal zoekopdrachten in Google met Insights. De analyse leidde tot een aantal conclusies:

  • In de maand december is het aantal bezoekers op de grote betaalde datingsites Lexa en Relatieplanet zo’n 20% hoger dan gemiddeld. In de grafiek zijn indexcijfers zichtbaar, het gaat dus om het relatieve aantal bezoekers in een specifieke maand ten opzichte van het gemiddelde van die site.
  • Op Paiq, een site die (deels) gratis is, schrijven de laatste jaren veel mensen zich in op 27 december, vlak na kerst. Er is ook een flinke piek in nieuwe registraties op 21 december.
  • Ook het aantal zoekacties naar datingsites neemt toe rond de kerst. Op 1e en vooral 2e kerstdag zoeken mensen meer dan gemiddeld in Google naar Knuz, Relatieplanet en Lexa.

Een gedachte over “Drukte op datingsites rond kerst – interview RTL Nieuws”

Reacties zijn gesloten.