Duitse vrouwen liever alleen

We wisten al dat Nederlandse mannen niet goed zijn in lange relaties, maar ook onze Oosterburen lijken het niet zo goed te doen. De meeste Duitse ongehuwde vrouwen zijn namelijk niet direct op zoek naar een man.

Amper 20 procent van de Duitse singles wil zo snel mogelijk een trouwring, maar 80 procent blijft liever alleen.

Dat blijkt uit een recente studie van het weekblad Stern. Omdat ook in Duitsland het geboortecijfer terugloopt en de vergrijzing oprukt, maken de autoriteiten in Berlijn zich zorgen over het stijgend aantal ongehuwde vrouwen. Nog nooit waren ze met zo velen en nog nooit waren er zoveel die niet achter elke man aanhollen in de hoop een partner te vinden en te huwen. Waarom? Vroegen de redacteuren van Stern zich af.

Meer dan 8 ongehuwde vrouwen op 10 verklaarde best gelukkig te zijn zonder gebonden te zijn aan een man. “Meer vrijheid en gewoon doen wat en wanneer we dat zelf willen” is zowat de algemene trend die naar voor komt uit de antwoorden van de Duitse singles. Slechts 2 procent van alle ondervraagde vrouwen durfde toe te geven dat ze zich ongelukkig voelen. Zij lijden blijkbaar onder de druk van het alleen zijn. De dames die liever alleen blijven hebben hier verschillende redenen voor. “Veel plezieriger en meer fun” is de reden die 36 procent van de ondervraagden opgeven. “Het bespaart me heel wat werk” is een reden die zowat de helft van de ondervraagden als antwoord geeft. Minder werk? “Zonder man in huis hoef je minder te poetsen, geen vuile was en al dat soort tijdrovende dingen”.

4 gedachten over “Duitse vrouwen liever alleen”

  1. Dit is een best een gek artikel. Ik ben een vrijgezellen man die net vandaag een leuk gebaar van een Duitse vrouw gekregen heeft. Dan is Sabrina de 2 van de 10. Via via heb ik ook nog eens gehoord dat Sabrina een vriend zoekt. Zij gaf aan een bekende van mij door dat zij graag eens een praatje wilt maken. Dus valt Sabrina buiten de massa. Zij maakt wel een happy indruk. Mijn hoofd slaat op hol als zij naar mij lacht. Ik ga nu van de oppervlakkige praatjes eens iets meer ondernemen, want van Gutentag alleen komt geen liefde. Ik had even wat bedenktijd nodig.

  2. ik vind dit niet zo n gek artikel ?IK BEN OOK LIEVER ALLEEN(ben Belgische) _heb heel wat meegemaakt mijn ex liet me in de steek met 3 kinderen ,,,en kwam achteraf enkel mannen met kwade bedoelingen tegen ,, enkel voor sex -deze maatschappij tv reclame maakt heel wat kapot!mannen krijgen de indruk dat wij vrouwen enkel speeltjes zijn ,,
    relaties blijven niet duren -er is geen waarde meer ,,wij vrouwen willen een emotionele band -en wij beginnen niets als wij er niet in geloven

Reacties zijn gesloten.