Een virtuele date op Weopia

Stel je een eerste date voor waar je gegarandeerd veilig kunt afspreken en vrijuit kunt praten zonder dat je je huis uit moet, en je zelfs niet hoeft op te doffen. Geen genante dates meer en een einde aan real-life teleurstellingen. Klinkt aantrekkelijk? Misschien is daten in een virtuele wereld de oplossing.

Online daters zijn te lang bezig met het doorzoeken van profielen op internet, en te weinig met daten. Dat bleek uit een wetenschappelijk onderzoek in het Journal of Interactive Marketing. De wetenschappers stelden na hun onderzoek een andere manier van daten voor die veel tijd zou besparen. Diezelfde onderzoekers ontwierpen een compleet computerprogramma met een virtuele omgeving speciaal gemaakt voor dating. En die software is nu voor iedereen beschikbaar, wat betekent dat virtueel daten niet langer toekomstmuziek is.

Het idee achter Weopia is dat je niet eindeloos heen en weer hoeft te mailen. Een half uurtje vrijuit praten of op basis van stellingen een discussie starten zou veel beter werken. En dat is dus precies wat je kunt doen op Weopia: rondlopen en tekstberichten versturen. Niet meer, en niet minder.

De zonnige omgeving waar de virtuele date plaatsvindt ziet er aantrekkelijk uit, maar in je eentje rondlopen geeft toch een desolaat gevoel. Een date hebben we er niet gevonden, maar dat is ook niet de bedoeling. Het idee achter de site is dat je op een andere datingsite een date vindt, en dan met elkaar afspreekt in de Weopia wereld. Of dit goed werkt, valt nog te bezien. Wie herinnert zich nog Second Life? Die virtuele wereld was vijf jaar geleden een hype, maar is nu praktisch uitgestorven.

Wie het weet mag het zeggen: wordt virtueel daten een hit of een flop?

Een foto en video van de Weopia wereld om een idee te krijgen van de mogelijkheden:

Weopia virtueel dating

Een gedachte over “Een virtuele date op Weopia”

  1. “Second Life? Die virtuele wereld was vijf jaar geleden een hype, maar is nu praktisch uitgestorven.”

    Check your facts! Second Life is alleen maar gegroeid sindsdien, in bewonersaantallen, uren in world en omzet

Reacties zijn gesloten.