Helen Fisher in dienst van Chemistry.com: een wetenschappelijke draai aan online daten

Helen Fisher, een gerespecteerd antropoloog aan de Rutgers University, gaat werken voor de website Chemistry.com. De datingsite hoopt op die manier een betere en wetenschappelijk onderbouwde matching-methode te vinden. Fisher legt aan de Chicago Tribune de relatie tussen ‘chemie’ en hormonen in het menselijk lichaam uit. “Ik wist dat dopamine wordt geassocieerd met creativiteit, spontaniteit en concentratie,” zegt ze. “Ik wist dat serotonine gerelateerd is aan kalmte, populaiteit en besef van sociale normen. Ik wist ook dat er wetenschappelijke literatuur is die bewijst dat dit chemische type gerelateerd is aan ons chemische systeem.”

Fisher maakt in haar onderzoeken onderscheid tussen vier soorten persoonlijkheden op basis van verschillende hormonen in het lichaam. “Wetenschappers weten dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen met een ander immuunsysteem dan die van zichzelf,” legt ze uit. “Beide seksen voelen zich ook aangetrokken tot mensen die een ander dopamine, serotonine en estrogeen/testosteron systeem hebben dan zijzelf.” De vier basis typen waarop mensen gematcht kunnen worden zijn: the Explorer, the Builder, the Negotiator en the Director. Explorers hebben bijvoorbeeld een actief dopamine systeem in hun hersenen. “Ze hebben de neiging om risico te nemen en zoeken nieuwe dingen,” zegt Fisher. “Ze matchen goed met Builders, die vanwege hun serotonine systeem kalm en beheerst zijn en respect hebben voor sociale normen.”

Een gedachte over “Helen Fisher in dienst van Chemistry.com: een wetenschappelijke draai aan online daten”

  1. Ach Eric, lees “Eeen vreemde wereld” van Martine Delfos en ” Het Monsterverbond” van Carolin Roodvoets, combineer dat met sociaal/culturele achtergrond, de opvoeding, de opleiding, karakter, de diverse intelligentieniveau’s en levenservaring en je komt een heel eind. Gut o gut…..

    Groetjes,
    Marijke :-)

Reacties zijn gesloten.