eHarmony naar China en Europa

eHarmonyeHarmony is in de VS een bekende naam op datinggebied. Tot nu toe bleef de site echter onbekend aan de andere kant van de oceaan. Daar komt nu verandering in.

Het succes van eHarmony liegt er niet om. 43,000 huwelijken werden gesloten na een match op deze datingsite. Volgens LA Business Journal gaat eHarmony nu de stap maken naar de Chinese markt. Onderzoek op de universiteit van Beijing liet zien dat het concept waarschijnlijk ook aan zal slaan in China. Het matching systeem wordt niet alleen vertaald naar het Chinees, maar is ook aangepast aan de psychologische en sociale kenmerken die horen bij de Chinese cultuur.

eHarmony kreeg in het laatste jaar 25 procent meer nieuwe gebruikers. Een groot deel hiervan zijn abonnees die ieder $59 per maand betalen of $250 per jaar. In totaal gebruikten 20 miljoen mensen eHarmony in het achtjarige bestaan van de site.

eHarmony is inmiddels ook actief in andere Engelstalige landen, zoals Canada, Engeland en Australie. Naar verwachting zullen andere Europese landen ook snel volgen. In welke landen eHarmony het eerst wordt gelanceerd is nog onbekend.