Facebook komt met eigen alternatief voor online dating

Facebook introduceert een “Discover People” functionaliteit waarmee gebruikers in contact kunnen komen met mensen die ze nog niet kennen. Hiermee zet het bekende social netwerk met het blauwe logo een eerste stap richting online dating.

Gebruikers kunnen zoeken naar connecties aan de hand van locatie, beroep en gemeenschappelijke interesses in evenementen. De functionaliteit is alleen beschikbaar voor Android en iOS gebruikers en wordt nu getest in Australië en Nieuw-Zeeland. Eerder gebruikte Facebook deze markten ook al om de nieuwe Facebook Marketplace te testen, een poging om voet aan de grond te krijgen in de lucratieve markt van handel in tweedehands spullen.

Gebruikers spotten de nieuwe optie voor het eerst in de herfst van vorig jaar. Het idee is dat de functionaliteit binnenkort naar andere markten wordt uitgerold. Welke markten eerst zijn is nog onbekend, maar waarschijnlijk zijn dit eerst de Engelstalige landen.

Bij het gebruik van de nieuwe feature moet je eerst je Facebook profile updaten. Daarna krijg je een lijst te zien van evenementen en kun je zien wie er ook interesse hebben in dit evenement. Hierin zijn ook gebruikers te zien waarmee je op dat moment nog niet bevriend bent op Facebook.

Facebook Discover People