Facebook verwijdert irritante datingapplicaties

Dating via Facebook is in Noord-Amerika al behoorlijk ingeburgerd. Vanaf het moment dat Facebook haar deuren opende voor ontwikkelaars, is het aantal externe applicaties flink gegroeid. Er zijn op de social networkingsite nu tientallen datingapplicaties te vinden. Dating is na games en fun zelfs het meest populair op Facebook.

Een interessante applicatie is Are You Interested (AYI). Deze voegt een blok toe aan iemands profiel waarin je kunt aangeven of je in hem of haar bent geinteresseerd. Het principe is vergelijkbaar met HotOrNot. Simpel, maar doeltreffend.

Met I Am Free Tonight kun je zien wie er in jouw regio nog niets te doen heeft vanavond. Zo kom je snel in contact met singles voor een last-minute date. De Facebook versie van I Am Free Tonight is succesvoller dan de originele site.

De laatste tijd begonnen steeds meer partijen inferieure datingtools te lanceren. Facebook is nu begonnen met het verwijderen van storende "black hat" applicaties die zich opdringen aan andere gebruikers.

Nederlandse gebruikers van Facebook hebben nog niet veel aan de apps. Wie kent voorbeelden van leuke of succesvolle Facebook tools van Nederlandse makelij?