Facts & figures over Valentijnsdag 2009

Het is vandaag Valentijnsdag en dat is altijd goed te merken. Vlak tegen de dag van de liefde worden we overspoeld met persberichten en nieuws. Geen onderzoeksbureau, krant of datingsite laat deze kans voorbijgaan om gratis aandacht te creëren. Wat schrijven de kranten dit jaar over Valentijn? Een greep uit het opvallende Valentijnsnieuws van 2009:

valentijnsdagStagnerende rozenverkoop op Valentijnsdag
Hoewel er op de bloemenveiling in Aalsmeer nog steeds overuren worden gedraaid om bloemen van eigenaar te laten wisselen, valt de verkoop dit jaar tegen. De crisis blijkt een doorn in het oog voor veel bloemenverkopers. Het vakblad voor de Bloemisterij brengt dan ook treurige berichten. Een bloemist geeft in De Standaard nog een andere reden voor de tegenvallende verkoop: "’Jammer dat Valentijn op een zaterdag valt. Nu kunnen de mannen geen tweede ruiker voor hun minnares kopen".

Telefonische hulp bij liefdesproblemen
Er schijnen opValentijnsdag veel jongeren te zijn die niet op een roze wolk zitten.Dat meent jongerenorganisatie Hulpmix. "Veel jongeren voelen zich extraeenzaam op Valentijnsdag" meldt het persbericht. Daarom biedenhulpverleners vandaag een speciale chatsessie voor jongeren met liefdesproblemen.

Liefdesleven verbeteren in de dierentuin
Dit weekeinde bieden enkele Amerikaanse dierentuinen ter gelegenheid van Valentijnsdag bezoekers de mogelijkheid het liefdesleven van dieren te bestuderen. Volgens Telegraafkunnen wij mensen nog iets leren van het seksleven van dieren. Zovinden giraffen het lekker om elkaars nek te wrijven en doenvleermuizen het ondersteboven.

Nederlanders zuinigste volk met Valentijn
Een internationaal onderzoek van PayPal laat zien dat Nederlanders ook op Valentijnsdag zuinig zijn met hun geld. Slechts 27 procent van de Nederlanders koopt iets voor Valentijnsdag en bijna 90 procent van de 1.000 ondervraagde Nederlanders zegt Valentijnsdag veel te commercieel te vinden. Hiermee zijn wij de grootste Valentijns-sceptici ter wereld.

De liefde verklaren op Valentijnsdag – het werkt!
Elsevier schrijft dit jaar over het vraagstuk dat veel mensen rond Valentijn hebben: Zal ik iets doen? Zal ik uit mijn schulp kruipen en laten merken dat ik verliefd ben? Het antwoord is ondubbelzinnig: ja, doe maar!
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat het bekennen van liefde een goed idee is. Stille liefdesmaken ongelukkig. En om jaloezie en angst te dempen, moet de liefde van meet af aan regelmatig bevestigd worden. Hoe en wanneer maakt niet uit, als hetmaar gebeurt. Dus waarom niet op Valentijnsdag?