Flirtomatic haalt 9 miljoen op

Het lukte Flirtomatic om 9 miljoen dollar op te halen om verder uit te breiden in de Verenigde Staten en Engeland. Er zijn volgens de Financial Times verschillende investeerders waaronder Nauta Capital. De exacte uitrolplannen maakt het bedrijf nog niet bekend.

Het lijkt erop dat Flirtomatic bij een grote groep singles al succes boekt. De Engelse dienst heeft 2,5 miljoen gebruikers in haar thuisland en wil graag voet aan de grond krijgen in andere landen.Flirtomatic laat leden elkaar vinden op basis van voorkeuren, interesses, locaties, enz. Maar natuurlijk is kun je ook andere leden raten en op basis van foto’s contact zoeken. De community heeft een eigen munteenheid, FlirtPoints. Members die FlirtPoints verdienen krijgen toegang tot extra services als digitale cadeautjes. Het in Europa aan de weg timmerende Zoosk heeft ook zo’n eigen een munteenheid.

Flirtomatic richt zich vooral op mobiel gebruik, en groeit mede daardoor erg snel. Ze bieden een aantal slimme features, bijvoorbeeld “Flirtwords”, een soort AdWords voor single gebruikers van de sites.

Het zal me niet verbazen als in de volgende investeringsronde wordt geprobeerd kapitaal te krijgen voor het betreden van niet-Engelstalige landen.

Een korte demo van Flirtomatic: