Floxtar combineert social networking en online dating

FloxtarFloxtar is een nieuwe community die liefde en social networking combineert. Oprichter Floran vond het opmerkelijk dat liefde zo weinig aandacht krijgt op bestaande communities. Daarom richtte hij samen met zijn broer Nikay een community op met speciale aandacht voor dating.

Geen gek idee, want 50% van de bezoekers van Datingfacts denkt dat social networkingsites en dating uiteindelijk gaan samensmelten.

Qua opbouw doet de site erg denken aan profielensites als Sugababes enCu2. Zo kun je hier ook stemmen op andere profielen, foto-albumsaanmaken en knipoogjes uitdelen.

Floxtar doet af en toe wat knullig aan, met name door de standaard icoontjes die zijn gebruikt. Verder is het overduidelijk dat regelmatig leentjebuur is gespeeld bij Hyves. Lid worden van een ‘netwerk’ op Floxtar is vergelijkbaar met het aanmelden voor een hyve op Hyves.

De extra aandacht voor dating wordt direct duidelijk bij inschrijvingop de site. Om de datingfunctionaliteit te activeren, ben je verplichteen aantal pagina’s met vragen in te vullen. Dit moet korter kunnen.Waarom toch altijd die standaard vragen over je beste film en jefavoriete muziek?

Op het datinggedeelte is het nog rustig. Als dit de killer app moet worden van Floxtar, mag het van mij toch allemaal net iets sneller, origineler en gelikter. En natuurlijk geldt hier: hoe meer gebruikers, hoe beter.

De groei van de site bewijst dat er toch nog ruimte is voor een dergelijke profielensite. Floxtar heeftin korte tijd ruim 1500 leden verzameld. Zou het Floxtar lukken om het ’tipping point’ te bereiken in de wirwar van social networks en datingsites? Dan hoop ik in ieder geval dat Floran en Nikay ook hebben gedacht aan de schaalbaarheid van de site. Mijn indruk is dat dit nog wel eens een probleem kan vormen als de bezoekerstaantallen écht gaan exploderen.