Foto het belangrijkst op een datingsite

Als je veel reacties wilt krijgen op je advertentie op een datingsite kun je het beste aandacht besteden aan een leuke foto. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk door Nielsen//Netratings.

Maar liefst 74% van de online daters geeft aan dat ze naar aanleiding van een leuke foto hebben gereageerd op een contactadvertentie. 70% van de respondenten dat de manier waarop iemand zichzelf beschreef ook belangrijk was. Ook hobby’s (60%), leeftijd (54%) en woonplaats (46%) zijn voor veel mensen van belang. Minder belangrijk zijn zaken als opleidingsniveau (24%) en beroep (15%). Ook de mensen die inkomen belangrijk vinden zijn in de minderheid (5%). Slechts een kleine groep reageert alleen op contactadvertenties als de potentiële partner het juiste sterrenbeeld heeft (4%).

Opvallend is dat mensen de foto belangrijker vinden dan andere zaken. Dit geeft wel weer het belang aan van een leuke foto bij je profiel. Blijkbaar kijken mensen voor een eerste indruk dus toch naar het uiterlijk. Net als in het echt eigenlijk!

Een gedachte over “Foto het belangrijkst op een datingsite”

  1. Opvallend in dit kader is dat als 74% van de ingeschrevenen op uiterlijk reageert, dat een heel groot deel van de ingeschrevenen nauwelijks aandacht krijgt ! WANT: plm. 68% van de ingeschrevenen op de 5 grootste sites van NL. schrijven in ZONDER foto te tonen. En… zonder foto kijkt men dus nauwelijks naar jouw profiel…
    J.

Reacties zijn gesloten.