Fuego Connect: matige datingsite in een jasje van Flash

fuego connectHet op 10 september gelanceerde Fuego Connect onderscheidt zich door een interface die compleet anders is dan die van traditionele datingsites. Sommige Amerikaanse media schreven al lovend over de site. Is dit terecht?

Het valt direct op als je de site bezoekt: Fuego Connect is volledig in Flash gemaakt. En ik adviseer mensen om dit alleen te doen als er een héle goede reden voor is. Sites in Flash worden minder goed geïndexeerd door Google. Nu heeft Macromedia hier de laatste tijd wel wat aan verbeterd, maar bovenaan eindigen in de Google rankings zit er in de meeste gevallen niet meer in.

Flash was nodig om een belangrijk component op de site mogelijk te maken: de roterende caroussel die je ziet zodra je inlogt. Het is een leuke feature om op Apple-achtige manier door de foto’s heen te scrollen, maar na langere tijd begint het toch te irriteren. Als gebruiker wil je een heldere en overzichtelijke website waar je snel een date kunt vinden.

Vuego Connect heeft nu zo’n 200 leden en overtuigt niet. Deze datingsite zal hetzelfde lot ondergaan als Zpinner van investeer Herman Heinsbroek. Over een jaar is deze site niet meer.