Funky Fish gekraakt door hackers

Funky Fish gehackedDeze week is de database van de christelijke datingsite Funky Fish gehacked. Dit blijkt uit een bericht dat de beheerders van de site vandaag naar alle leden stuurden. De inbraak werd opgemerkt nadat er bezorgde mailtjes binnenkwamen van leden over spammails die werden verstuurd via inactieve accounts.

De hackers zijn binnengekomen via een lek in één van de softwarepakketten die Funky Fish gebruikt. De site heeft op dit moment 19.660 inschrijvingen in de database staan. Alle persoonlijke gegevens uit deze profielen zijn waarschijnlijk door de hackers achterhaald. Funky Fish raadt leden aan om in ieder geval hun wachtwoord te wijzigen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Funky Fish gaf zelf aan zeer teleurgesteld te zijn. Het kan gebeuren dat een community of datingsite slachtoffer wordt van een digitale inbraak. Toch was in dit geval een deel van de schade te voorkomen geweest als Funky Fish inactieve profielen had verwijderd. Nu zijn ook oud-leden de dupe geworden, omdat hun gegevens na uitschrijving nog bewaard werden.

Ironisch genoeg staat op de homepage van Funky Fish al enige tijd een vacature voor een nieuwe PHP programmeur met database kennis.

Update: Start2Date heeft Funky Fish voorlopig uit het overzicht van datingsites verwijderd. De veiligheid van de database op Funky Fish kan nu niet worden gegarandeerd. Zo lang de privacy van leden niet is gewaarborgd, voldoet de site niet aan de criteria van Start2Date.

Een gedachte over “Funky Fish gekraakt door hackers”

Reacties zijn gesloten.