FunkyFish in de top 50 van meest uitdagende bedrijven

Funky Fish staat als enige datingsite in de Challenger 50, de lijst van meest uitdagende bedrijven van Nederland. Het ondernemersmagazine Sprout stelt deze lijst ieder jaar op.

Funky Fish is een datingsite speciaal voor christenen, en mikt vooral op een iets jongere doelgroep. De site is opgenomen op Start2Date en staat bekend als betrouwbare site. Er kwam een kleine smet op dit imago toen de site in 2009 te maken had met hackers. Inmiddels zijn maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Het gaat goed met de site, aldus oprichter Ruben Brands. "We hebben een frisse, brutale uitstraling, lage prijzen en een open karakter." Daarmee mag de site zich met recht een challenger noemen. De site bestaat sinds 2006 en heeft inmiddels een actief ledenbestand ontwikkeld. De omzet in 2009 was 100.000 euro. De ledenteller staat op dit moment op 25.000. Dat betekent dat de site vorig jaar zo'n 5 euro per lid per jaar verdiende.

In de Challenger 50 van vorig jaar werd ook de wetenschappelijke site Jumel genoemd, maar die ontbreekt nu in de lijst. Zoals voorspeld is deze site inmiddels uit de lucht, omdat een duidelijke groeistrategie ontbrak. Met Funky Fish zie ik dit niet gebeuren, want die site heeft een actieve kern van leden, een duidelijke doelgroep, en groeit sinds de start geleidelijk groter. Brands heeft grootse plannen voor de toekomst: het buitenland veroveren met Myfunkyfish.com en Funkyfish.de, Funky Fish reizen en de kerkenzoekmachine Funkyfish.nl/kerken.