Gebruikers gratis datingsites serieuzer dan verwacht

Het vooroordeel dat niet-betalende leden van een datingsite minder serieus dan betalende leden zijn klopt niet. Uit een onderzoek van Relatieklik onder 3361 respondenten bleek dat 95% open staat voor een duurzame relatie via internet.

Mede-oprichter Marcelino Lopez meent een voor de hand liggende verklaring voor deze cijfers te hebben: “Veel singles zien een datingsite – naast bijvoorbeeld hun vereniging, het café of een vakantie – steeds vaker als een van de mogelijkheden om een partner tegen te komen. Maar wel als een optie waarvoor men niet snel zou betalen. Online daten wordt allang niet meer gezien als iets voor de left-overs, om het maar eens grof uit te drukken. Veel singles uit mijn eigen omgeving zouden niet snel betalen voor een site omdat ze in hun leven genoeg andere activiteiten hebben waarbij ze potentiële partners ontmoeten, maar staan er wel open voor om via een site iemand te ontmoeten als ze de mogelijkheid krijgen.”

Ook bleek dat vijf procent van de bezoekers van Relatieklik bereid is te betalen vooronline daten. Deze bevinding is minder opmerkelijk, omdat deenquête is afgenomen onder bezoekers van een gratis datingsite.