Geld in relatie niet belangrijk

Het hebben van geld is geen voorwaarde voor een goede relatie, zo blijkt uit onderzoek van een Nederlandse datingsite.

Vijfhonderd leden van de site mochten een vraag voorleggen aan relatiepsychologe Linda Balk. Veel leden willen van de psychologe weten of hun partner hetzelfde opleidingsniveau moet hebben. Opvallend was dat bijna niemand maakte zich druk om het salaris van de toekomstige partner.

De psychologe zei hierover: “Met name voor vrouwen is het van belang dat hun partner hetzelfde opleidingsniveau heeft. Men vindt het belangrijk om op een gelijk niveau te denken en gesprekken te kunnen voeren. Hoeveel geld de ander op de bank heeft staan is daarbij beduidend minder van belang.”

2 gedachten over “Geld in relatie niet belangrijk”

  1. Dit is volledig arbitrair. Een vrouw die haar man verlaat omdat hij geen werk meer zou hebben heeft 100% met haar eigen karakter te maken. Indien vrouwen geen eigen waarde hebben en die koppelen aan dat van het inkomen van hun man … dan is het beter dat dit soort vrouwen maar beter geen relatie aangaan en vooral geen kinderen nemen !! Als vrouwen voor een relatie kiezen dan zoeken ze inderdaad naar gelijkgeaardheid, warmte en geborgenheid. Daarbij speelt opleiding een belangrijke rol omdat deze de potentie aangeeft voor mogelijke toekomstige inkomsten en carriere. Maar als tijdens de relatie de man zijn werk verliest en de vrouw hem zo maar aan de kant zou zetten … sorry, maar dat gaat er bij mij niet in. :)

Reacties zijn gesloten.