Geld verdienen met virtuele bloemen

Communities met een gratis lidmaatschap kunnen toch op een aantrekkelijke manier geld verdienen. Dit zegt James Hong, oprichter van HotOrNot, in een interview met TalkCrunch.

Op HotOrNot kunnen leden namelijk virtuele bloemen weggeven aan andere leden. Het is een veelgebruikte manier om te laten zien dat je iemand extra leuk vindt. Vooral mannen geven virtuele bloemen. Volgens James Hong stijgt hierdoor de kans dat iemand positief reageert aanzienlijk. De kosten variëren van twee tot tien dollar per bloem.

Ontvangers zijn meestal erg blij met hun virtuele trofee, die automatisch aan hun profiel wordt toegevoegd. Hoe meer virtuele cadeaus, hoe meer aandacht je krijgt. Hierdoor stijgt ook weer je aantrekkelijkheid voor anderen.

Op Nederlandse communities en datingsites ben ik de virtuele cadeaus nog niet tegengekomen. Toch lijkt het voor sites een aantrekkelijke manier om geld te verdienen. Of zijn Nederlanders niet bereid om de portemonnee te trekken voor een bloem die bestaat uit bits en bytes?

(Met dank aan Sander Soeteman voor de tip)

3 gedachten over “Geld verdienen met virtuele bloemen”

Reacties zijn gesloten.