Hangplek voor singles op Second Life

singles Second LifeDe Nederlandse datingsite e-Matching heeft een hangplek voor vrijgezellen gemaakt in Second Life. Naar eigen zeggen is het de eerste Nederlandse single hang-out in de virtuele wereld.

Voor wie Second Life nog niet kent: het is een computerspel waarin echte mensen zich rondbewegen in een wereld die volledig virtueel is. Daar kun je mensen ontmoeten, dansen, flirten, discussiëren, een huis bouwen, kortom: alles wat je ook in het echte leven zou kunnen doen.

E-Matching heeft ook de Swapfin ontwikkeld. Swapfin staat voor: Signal When A Potential Friend Is Near. Het is een Secondlife-gadget die de bezoekers van de Hangout gratis mee kunnen krijgen. Via de Swapfin ku je in contact komen met de andere dragers, die ook single en ‘op zoek’ zijn. Als er een match is kun je jezelf naar die persoon teleporteren.

Blijkbaar heeft e-Matching vertrouwen in de toekomst van Second Life. Volgens sommigen is Second Life namelijk meer een ‘Second Bubble‘. Of Second Life een hype is of van blijvende aard weet ik niet. Persoonlijk vraag ik me in ieder geval af of veel Second Life bewoners de nieuwe single-gadgets zullen gaan gebruiken.