Happn claimt 600,000 leden in Nederland, maakt nog steeds verlies

Happn groeit snel. De van origine Franse dating app heeft op dit moment al 600.000 geregistreerde gebruikers in Nederland, zo meldt het aan de redactie van gratisdatingtips.nl. Hiervan zou iets meer dan de helft maandelijks actief zijn.

Begin 2016 stelde het bedrijf nog 220.000 leden te hebben in Nederland, dit zou neerkomen op gemiddeld 40% groei per half jaar. Het gaat hier waarschijnlijk om het aantal totale gebruikersprofielen. Het is bovendien onwaarschijnlijk dat de groei in actieve leden ook met een zelfde tempo is gegroeid (de meerderheid van de gebruikers gebruikt een datingapp maar een paar maanden achter elkaar).

Grote ambities

CEO en oprichter Didier Rappaport zei in een interview op CNBC dat hij mikt op 37 miljoen gebruikers wereldwijd eind 2017. Het belangrijkste issue voor Happn is het bereiken van kritische massa in een nieuwe stad. Volgens Rappaport hebben ze nu het marketingapparaat op zo’n manier opgetuigd dat ze – met behulp van slimme lokale targeting – “in iedere stad ter wereld” kunnen lanceren.

Happn kleiner dan Tinder

Tinder hoeft overigens nog niet te vrezen van happn. Het is nog altijd veruit de grootste datingapp van Nederland. Happn doet het voornamelijk goed in stedelijke gebieden onder relatief hoger opgeleiden terwijl Tinder er in slaagt de massa internationaal te bereiken. Het gevolg: Tindergebruikers halen hun account niet zo snel weg, en gebruiken Tinder soms naast een andere datingapp – al is het al om op reis het ‘lokale aanbod’ te kunnen zien.

Omzet Happn blijft achter

De groei van happn resulteert nog niet in winst onder aan de streep. Er is niet veel bekend over de financiële positie, maar we weten dat de jaarlijkse omzet €5 miljoen bedraagt, en het verlies €7 miljoen. Happn financiert dat omvangrijke verlies door aandelen uit te geven: het haalde in 3 jaar al $22 miljoen op bij investeerders.  Om die investeerders tevreden te stellen, hoop Rappaport  nog dit jaar zijn geesteskind winstgevend te maken.

Een gedachte over “Happn claimt 600,000 leden in Nederland, maakt nog steeds verlies”

  1. Dit is echt een prachtig succes.

    Misschien kan ik daar aan meewerken?

    Hartelijke groeten,

    Paul Vandenbroucke

Reacties zijn gesloten.