Heet genoeg voor HotEnough

Meer dan twee maanden geleden meldde ik me aan bij HotEnough.org, de datingsite waar alleen aantrekkelijke mensen worden toegelaten. Bestaande leden bepalen of je knap genoeg bent om lid te mogen worden. Potentiële leden moeten gemiddeld minstens het cijfer 8 krijgen, anders worden ze geweigerd. Een paar dagen geleden kreeg ik eindelijk een reactie op mijn inschrijving bij HotEnough.

Hot Enough

Na 25 stemmen van bestaande leden, is mijn cijfer blijven steken opeen 7.0. Eigenlijk niet hoog genoeg, maar uit een e-mail blijkt dat iktóch toegang krijg tot de site. Blijkbaar is er een tekort aan leden enzijn de eisen naar beneden bijgesteld. Lucky me!

Het complete profiel invullen duurt bijna een half uur. Devragenlijst is zeer uitgebreid en afgestemd op de Amerikaanse markt. Delengte staat bijvoorbeeld in feet en inches aangegeven en bij politiekevoorkeur kan ik alleen ‘Republican’ of ‘Democrat’ invullen. Eenmaalingelogd kan ik eindelijk zoeken in het ledenbestand. Het is nog nietzo heel druk op de site, maar dagelijks melden zich nieuwe leden aan. HotEnough houdt zich aan de belofte: er staan inderdaad alleen maarmooie vrouwen op de site. Maar dit eenzijdige aanbod heeft ook ietsvreemds. Doordat iedereen aantrekkelijk is, valt niemand meer opin positieve zin. Kiezen wordt daardoor wel erg lastig. En zeg nouzelf: in de kroeg of op je werk is toch ook niet iedereen volmaakt? Aan de andere kant is er blijkbaar een groep mensen die uiterlijk als belangrijkste criterium heeft bij de partnerkeuze. Voor die mensen is HotEnough een uitkomst.

HotEnough is duidelijk gericht op Amerikanen. Maar wat vindenNederlanders eigenlijk van een datingsite voor aantrekkelijke mensen?Is daar behoefte aan of zou het hier uitlopen op een mislukking?