Helft van de stellen samen op Valentijnsdag

Slechts 50% van de Nederlandse stellen zijn samen op Valentijnsdag. Dit blijkt uit een online Valentijnspoll die MSN onlangs hield.

Voor 36% van de stellen is de geografische afstand te groot om op deze romantische dag bij elkaar te zijn en 19% van de geliefden kan elkaar niet zien vanwege werkverplichtingen. Een groot deel van de respondenten geeft aan dat ze het niet erg vinden om een keer alleen te zijn. Voordelen zijn onder andere een goede nachtrust (46%).

Valentijnskaarten lijken steeds minder populair te worden. Niet meer dan de helft zegt een Valentijnskaart te willen sturen aan zijn/haar partner. De overige 50% doet dit niet, meestal omdat zij het veel te commercieel vinden.

Gelukkig gaat het op Valentijn niet alleen om cadeaus en kaarten. Een overweldigende 97% van de geliefden is liever in het gezelschap van de partner op Valentijnsdag dan dat zij een kado van hem/haar zouden ontvangen. Daarnaast gaven respondenten aan dat ze vooral elkaars gezelschap en plezier, dat zij met elkaar beleven (84%), missen als ze elkaar niet kunnen zien.

Het onderzoek laat ook zien dat de traditionele methoden om iemand mee uit te vragen snel veranderen; tegenwoordig is de kans bijna 60% dat je wordt uitgevraagd via SMS. In veertig procent van de gevallen gebeurt dit via MSN Messenger of een Webcam chat.

2 gedachten over “Helft van de stellen samen op Valentijnsdag”

Reacties zijn gesloten.