Het leukste nieuws over Valentijnsdag

Valentijnsdag is de meest gehate én meest geliefde dag van het jaar voor veel singles. Volgens een onderzoekje van Relatieklik laat Valentijn over het algemeen een vrouwenhart harderkloppen dan een mannenhart.

 Tegen Valentijnsdag worden we meestal overspoeld met dit soort nieuwsberichten. Een selectie uit het leukste nieuws over Valentijnsdag 2008:

Meer dan 2500 mensen in recordpoging speeddaten
Vanuit de hele wereld doen singles mee aan het grootste speeddating event ooit georganiseerd. In een poging om het Guiness World Record boek te halen vinden er morgen in 43 steden in 5 landen speeddates plaats.

Speciale auto voor Valentijnsdag
De Indiase ontwerper Sudhakar ontwierp een speciaal voertuig voor Valentijnsdag. De auto is in de vorm van een koffiebeker en isversierd met rozen en hartjes.

Serenade op maat
Nextlover, de nieuwe datingsite van nrc·next, biedt iedereen demogelijkheid om een professioneel ingezongenserenade op maat te versturen naar zijn of haar Valentijn. De tekst kun je zelf aanleveren. Deze wordt ingezongen door zangers en zangeressen van verschillende Nederlandse conservatoria.

Liefde op de werkvloer
Liefde hangt in de lucht rond Valentijnsdag, ook op de werkvloer. Zestien procent van de werkenden heeftmomenteel een oogje op een collega. 51 procent heeft ooit een relatiegehad met een collega, 27 procent zelfs meer dan vijf keer. Dit blijkt uit een enquête naar kantoorromances. Nederlanders hebben weinig moeite met zakelijk flirten. Ruim eenderde van de werknemers vindt flirten op de werkvloer geoorloofd.

Te koop: spullen van mijn ex
Mensen van wie de relatie net is stukgelopen, zienValentijnsdag als een mooie gelegenheid spullen van hun ex opMarktplaats te zetten. Bijna eenderde van alle singles heeft rond deze dag weleens eigendommen van een ex verkocht ofis van plan dat te doen. Dit blijkt uit een onderzoekje onder ruim3000 bezoekers.

Rode rozen verboden in Saudi-Arabië
De religieuze politie in Saudi-Arabië heeft de verkoop van rode rozenvoor Valentijnsdag verboden. Bloemisten en cadeauwinkels moeten op 14 februari alles wat rood is uit hun assortiment verwijderen. De Nederlandse bloemisten daarentegen hebben niets te klagen. Zij verhandelden in een week meer dan 100 miljoen rode rozen.

Fijne Valentijnsdag!