Hinge: Tinder voor het vinden van de ware haalt $4 miljoen op

HingeWe konden er op wachten. Hinge, de kopie van Tinder die zich speciaal richt op het vinden van een vaste relatie, heeft $4 miljoen opgehaald in een series A investeringsronde.

Investeerders in Hinge zijn onder andere Great Oaks en Social + Capital. Het principe is hetzelfde als bij Tinder: je swipet nog steeds rechts of links voor ‘ja’ of ‘nee’, maar nu om je soulmate te vinden. Belangrijk verschil is dat Hinge je koppelt aan mensen uit je netwerk. Niet heel gunstig voor de privacy van gebruikers, maar wél een kans op een betere match. De kans dat het klikt met iemand is namelijk groter als er gemeenschappelijke vrienden zijn.

Hinge is niet in handen van een grote partij zoals IAC. De man achter de site is Justin McLeod. Hij heeft een klein team om zich heen verzameld van developers dat werkt vanuit Washington DC. In die stad groeide de userbase het snelst. Na uitbreiding naar Boston en NYC in augustus, verdubbelde het aantal users van Hinge naar 60,000. Het goede is nieuws is dat het grootste gedeelte van de users daadwerkelijk actief blijft. Volgens McLeod is 85% van de mensen die de app downloadt een week later nog actief, en 75% ook nog één maand later.

Op dit moment groeit de app vooral door user-to-user acquisition en word-of-mouth. Daarnaast wordt e-mail marketing ingezet. De site zal met het nieuw aangetrokken kapitaal nogmaals een grote sprong in groei moeten maken, ook buiten de steden aan de oostkust in de VS.