Hoe Tinder de online recruitmentmarkt verandert

Als een app zo succesvol is als Tinder, inspireert dat ondernemers in andere sectoren.

De invloed van Tinder is nu duidelijk zichtbaar in de markt voor online recruitment. Twee voorbeelden: AngelList en Emjoyment.

Het basisidee van ‘liken’ en ‘niet liken’ werd al toegepast door AngelList, de site die informatie over start-ups verzamelt. Hier kun je als geïnteresseerde kandidaat je digitale CV achterlaten door te klikken op “Yes, I’m interested”. Als het bedrijf ook in jouw is geïnteresseerd krijg je bericht en kun je écht solliciteren door een volledige motivatie te sturen.

Vacatures op AngelList

Een nieuwe app die luistert naar de naam Emjoyment, natuurlijk een woordspeling op ‘employment’, lijkt nóg meer op Tinder.

Gebruikers kunnen connecten via hun LinkedIn en hun eigen profiel compleet maken, inclusief locatie, onderscheidende punten, en het soort baan waar ze naar zoeken. Ze krijgen dan vacatures te zien die aansluiten bij hun voorkeuren, en kunnen een duim omhoog of duim omlaag geven.

scroll_4scroll_5

Op hun beurt kunnen werkgevers vacature plaatsen met logo, locatie, en een korte aanlokkelijke omschrijving. Net als op Tinder zouden die de kandidaat moeten verleiden om op ‘ja’ te klikken. De werkgever kan zelf ook kandidaten accepteren of weigeren.

Het principe van Tinder is niet alleen toepasbaar in recruitment, maar ook op andere gebieden. Welke sectoren kunnen nog meer worden verTindert?

Een gedachte over “Hoe Tinder de online recruitmentmarkt verandert”

  1. Vanaf vandaag ook met 70.000+ Nederlandse vacatures beschikbaar op het web via Jobbely Swipes:

    https://nl.jobbely.com/swipes

    Als baanzoekende kun je door te ‘swipen’ Jobbely eenvoudig duidelijk maken welke vacatures je interessant vindt en welke niet. Op basis van je ‘swipes’ leert het systeem je voorkeuren en past gaandeweg de suggesties van relevante vacatures hier op aan.

    Het idee voor Jobbely Swipes is gebaseerd op de dating-app Tinder waar je op basis van enkele basis kenmerken (bv. foto, leeftijd, woonplaats) heel snel besluit of je iemand ‘liked’ of ‘hide’. De Jobbely-statistieken laten ook duidelijk zien dat baanzoekenden het overzicht van vacatures snel ‘scannen’ op basis van enkele basis kenmerken als functie, plaats, opleidingsniveau om te bepalen of een de functie wel of niet relevant is.

Reacties zijn gesloten.